Real Madrid demolirao Breogan, Džanan Musa briljirao protiv bivšeg kluba

Još jedna vrhunska partija

Real Madrid demolirao Breogan, Džanan Musa briljirao protiv bivšeg kluba

E. Škorić

U 12. kolu španske ACB lige Real Madrid je deklasirao Breogan sa 91:58, a najefikasniji je bio Džanan Musa. Bh. reprezentativac bio je posebno motivisan protiv svog bivšeg kluba.

Real je nedavno upisao prvi poraz u ligi protiv Unicaje, no ima i 12 pobjeda na 13 mečeva, a posljednja je bila ova današnja protiv Breogana sa preko 30 razlike.

Gosti su otvorili meč dosta uvjerljivo, vodili su tokom cijele prve dionice, a na prvoj dvominutnoj pauzi je bilo 19:17 u njihovu korist.

I dobar dio druge četvrtine bio je dobar za Breogan, ali onda je uslijedila Realova serija, pa je kraljevski tim na poluvremenu već vodio 13 razlike (41:28), a ta se prednost kasnije samo povećavala.

Do kraja treće četvrtine sve je bilo gotovo, pošto je Real vodio čak 68:40, što je značilo da će u četvrtoj dionici trener Madriđana moći da odmori svoje najvažnije igrače jer im slijedi zgusnut raspored i novi izazovi u Euroligi.

Prvo ime Reala bio je Džanan Musa, koji je za 22 minute svom bivšem klubu ubacio 17 poena uz 9 skokova i dvije asistencije. Ujedno je bio i najefikasniji član Reala. Mario Hezonja je ubacio 11 poena uz šest skokova, a Alosen, Causer i Gonzalez po 10 poena.

Kod Breogana Argentinac Fernandez je brojao do 19 poena, a dvocifren je još bio švicarski reprezentativac Polite sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real nema puno vremena za odmor, pošto već za dva dana gostuje u Pireju Olympiakosu u derbiju Eurolige, a 7. 12. će igrati još jedan duel u Grčkoj, protiv Panathinaikosa.

To znači da će Real u narednih pet dana igrati tri meča, jer je 10. decembra na programu duel sa Gran Canarijom u ACB ligi.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi