Simbol Bavaraca odlazi na kraju sezone

Muller nakon 23 godina napušta Bayern, izabrao je između Juventusa, Milana i Intera

Admin Čaušević

Bayern će na kraju sezone ostati bez jednog od svojih simbola. Iako se špekulisalo da će Thomas Muller produžiti ugovor s Bavarcima od toga, barem prema trenutnim informacijama, neće biti ništa.

Muller je bez sumnje jedan od najboljih fudbalera 21. stoljeća iako nikada nije dobio zasluge kakve zaslužuje zbog igara u Bayernu i Njemačkoj.

S Elfom je 2014. godine bio na krovu svijeta, dok je i sa Bayernom osvojio sve što se može osvojiti i to u dva navrata.

I ranije se govorilo da bi mogao napustiti Bavarsku, prije nekoliko godina ozbiljno ga je želio Manchester United, ali od transfera nije bilo ništa.

Ipak, sada je izgleda vrijeme za rastanak i iskusnog 34-godišnjaka čeka transfer i to u Seriju A gdje su ga tražili najveći italijanski klubovi.

Vijesti s Apenina govore da su interes pokazali Juventus, Milan i Inter, te da je njemački veznjak izabrao transfer u torinsku Staru damu.

Juventusu je neophodan igrač poput Mullera, zbog svog stila igre i karaktera savršeno se uklapa u DNA Bianconera i sigurno će biti pojačanje.

Nijemac je član Bayerna još od 2000. godine gdje je stigao kao 11-godišnjak u omladinske selekcije. U međuvremenu je postao živa legenda diva iz Bavarske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za 16 godina koliko je član prvog tima Muller je s Bayernom osvojio čak 12 titula prvaka Njemačke što je impresivan podatak. Uz to je bio i dva puta prvak Evrope.

Prije nekoliko mjeseci ozbiljan novac su mu nudili Saudijci, ali je iskusni fudbaler rekao "ne" novoj obećanoj fudbalskoj zemlji što i nije čudo pošto je jedan od najvećih kritičara života u arapskom svijetu, odnosno kršenju ljudskih prava.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.