Salihamidžić sa suzama u očima, a Muller u nevjerici: "To rade? Minut nakon kraja utakmice?"

Oglasio se legendarni fudbaler Bayerna

Salihamidžić sa suzama u očima, a Muller u nevjerici: "To rade? Minut nakon kraja utakmice?"

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić više nije sportski direktor Bayerna nakon što je dobio otkaz nekoliko minuta poslije posljednjeg zvižduka i osvojene 11. titule prvaka Njemačke u nizu.

Salihamidžić je na terenu zajedno sa igračima slavio titulu, nosio je majicu sa napisom 11, svjesan da i on nosi dio zasluga za historijski podvig.

Ubrzo je stigla iznenađujuća vijest da je Salihamidžić zajedno sa dosadašnjim generalnim direktorom Oliverom Kahnom bivši.

Ta vijest je u nevjerici ostavila mnoge, pogotovo Thomasa Mullera koji je bio među prvim koji su reagovali na otkaz.

"To se upravo dešava? Minutu nakon posljenjeg zvižduka? Nisam znao ništa o tome do sada", kazao je Muller za Sky.

Salihamidžić se sa igračima Bayerna čvrsto grlio i sa suzama u očima. Koliko je zagrljaj bio zbog slavlja titule, toliko je i značio oproštaj od njih.

Oglasi

Bez obzira što je vrlo vjerovatno znao da mu se sprema otkaz Salihamidžić je do samog kraja ostao uz ekipu te je veoma napeto i emotivno posmatrao meč protiv Koelna što dovoljno govori koliko mu je stalo do Minhena.

Proslavljeni bh. fudbaler je sportski direktor Bavaraca bio od 2017. godine, vrhunac njegovog mandata je svakako bio 2020. godine kada je osvojena Liga prvaka.

Iako bi se osvajanje titule prvaka smatralo uspješnom sezonom, u Bayernu na to gledaju kao normalnu pojava što možda dovoljno govori s kakvim pritiskom se nosio Braco za vrijeme šestogodišnjeg manadata.

S pojedinim igračima koje je doveo u Minhen stvario je odličan odnos, prije svih to se odnosi na Alphonsa Daviesa. Kanađanin je navodno svoj ostanak uvjetovao ostanakom i Salihamidžića.

Novi sportski direktor Bayerna će biti naknadno izabran, dok je za novog direktora umjesto smijenjenog Olivera Kahna imenovan Jan-Christian Dreesen.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi