Juventus u januaru dovodi dvojicu igrača, obojica napadači, mišljenja navijača podijeljena

Krila za Scudetto

Juventus u januaru dovodi dvojicu igrača, obojica napadači, mišljenja navijača podijeljena

Edmir Škorić

Juventus želi ostati konkurentan Interu u borbi za Scudetto, pa će uprava torinskog kluba tokom januarskog prijelazniog roka posegnuti za pojačanjima.

Juventus je u 14. kolu Serije A pobijedio Monzu u gostima, ali jako teško, golom Gattija u nadoknadi. Tom pobjedom Juve je preuzeo vrh tabele, ali je Inter dan kasnijerazbio Napoli i opet zasjeo na čelo. Ipak, razlika u bodovima je jako mala, samo dva boda, pa nas sigurno čeka neizvjesna borba za titulu.

"Bianconeri" su prva tri mjeseca sezone odradili jako dobro. Unatoč činjenici da su pritom ostvarili nekoliko vrlo važnih pobjeda, ekipa Massimiliana Allegrija nije bila dovoljno učinkovita u fazi napada.

Stara dama je ove sezone zabila samo 22 gola, jedan više od šestoplasirane Fiorentine i dva manje od osmoplasirane Atalante.

U Torinu se uveliko razgovara o tituli, ali i o promjenama u igračkom kadru. Novinar koji prati Juventus već je detektovao dvojicu igrača koje navodno Stara dama pokušava da kupi već u januaru. Čini se da bi mogli biti pun pogodak, no istovremeno, neki navijači smatraju ih beskorisnim i neadekvatnim za ovaj tim šampionskih ambicija.

Oglasi

Najviše su potrebna ofanzivna pojačanja, a Daniel Longo javlja da su mu neophodni igrači koji mogu zabijati i asistirati, te da su na meti Jadon Sancho iz Manchester Uniteda, te Domenico Berardi iz Sassuola.

Berardi je već dugi niz godina tražen od strane italijanskih velikaan zbog partija u dresu Sassuola, ali on je unatoč svemu i danas član tog tima, no vrlo moguće da će se to brzo promijeniti. Juve je i ranije bio u pregovorima oko njegovog dovođenja.

Odmah nakon njega dolazi Jadon Sancho za kojeg se čini da nema budućnosti u Manchester Unitedu zbog loših odnosa s trenerom Erikom Ten Hagom.

Sancho ove sezone skoro da nije igrao zbog navedenih problema, ali stiče se utisak da bi mogao puno toga dati Juventusu i da bi u Torinu mogao da "prodiše". Ipak, svima je jasno da se radi o velikoj zvijezdi koja je u Borussiji Dortmund izgledala kao jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Berardi, koji ima 29 godina, redovno igra za svoj Sassuolo i igrač čija je vrijednost procijenjena na oko 20 miliona eura stalan je na spiskovima selektora Italije. Njega je Juventus već dovodio ranije na posudbu, kada je tek gradio karijeru.

U tekućoj sezoni Berardi je odigrao ukupno 13 utakmica i pritom je postigao sedam golova uz tri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi