Virio bi da vidi ima li ga: Ancelotti se plaši samo jednog igrača, Italijan je otjeran zbog njega!

Italijanski novinar otkrio nepoznatu anegdotu

Virio bi da vidi ima li ga: Ancelotti se plaši samo jednog igrača, Italijan je otjeran zbog njega!

Admin Čaušević

Trenera karijera Carla Ancelottija traje četvrt vijeka i sigurno je ovaj trofejni stručnjak jedan od najvećih fudbalskih autoriteta današnjice, međutim u svemu postoje izuzeci te igrači koji pokazuju određeni neposluh. 

Ancelotti trentuno obnaša drugi mandata na klupi Reala, a prije toga između ostalih vodio je Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern i Napoli te tom prilikom trenirao brojna zvučna imena, uključujući i nekoliko dobitnika Zlatne lopte. 

Gdje je god radio lako bi držao mir u svlačinici, međutim samo jedan fudbaler mu je glavobolju toliko da ga se navodno Ancelotti i plašio.

Poznati italijanski novinar Fabio Caressa je do sada otkrio nepoznat detalj o Ancelottiju te ime jedinog igrača s kojim se čuveni trener svađao.

"U karijeri se svađao samo s jednim igračem, on je bio i njegova propast. Bilo je to u Bayernu i to sa Thomasom Mullerom", kazao je Caressa.

Oglasi

Italijan je Bayern vodio od sredine 2016. godine do septembra 2018. godine kada je zbog lošeg starta sezone dobio otkaz.

Sa druge strane ova vijest stiže kao iznenađujuće pošto Muller slovi za veoma disciplinovanog igrača i za osobu koja ne stvara probleme u svlačionici.

Ipak, tek nekoliko godina kasnije je otkriveno da Ancelotti nije sreo Nijemcu koji je iskoristio svoj utjecaj te na kraju i otjerao Italijana iz Bavarske.

Ovaj 34-godišnjak je i dalje član Bayerna gdje će vrlo vjerovatno i završiti karijeru što znači da će sve vrijeme igrati samo za jedan klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Ancelotti nema zbog čega žaliti radi odlaska iz njemačkog velikana pošto je uspio ispisati nove stranice historije i to na klupi Reala. 

Podsjećanja radi, čuveni 64-godišnjak je 2022. godine u Parizu postao prvi i za sada jedini trener sa četiri osvojene Lige prvaka, po dvije sa Milanom i Real Madridom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi