FOTO: RK Maglaj/Facebook

Nakon serije loših rezultata

Premijerligaš imenovao novog trenera

Haris Zilić

RK Maglaj u seriji je loših rezultata, ekipa je pomalo neočkivano blizu opasne zone na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo je bio alarm za Upravu kluba da poduzme rigoroznije poteze pa su tako imenovali i novog trenera.

Ekipu više neće predvoditi Miljan Stanić, a vruć krompir u ruke uzima Ermin Bajrić Buco.

Ovu informaciju premijerligaš iz Maglaja je ptovrdio u saopštenju za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

"Nakon serije loših rezultata i činjenice da od 20. oktobra nismo upisali bodove UO našeg kluba donio je odluku da razriješimo dužnosti šefa stručnog štaba Miljana Stanića, na našu veliku žalost.

Imali smo velika očekivanja, i sigurni smo da pored ovoga imamo još mnogo stvari za popraviti. Miljanu se zahvaljujemo na fer i korektnoj saradnji i želimo mnogo sreće u nastavku karijere. 

Seniorski tim u ovom trenutku preuzima naš Ermin Bajrić Buco, svjesni da ga čeka težak zadatak i put na kojem će imati našu 100% podršku", stoji u saopštenju RK Maglaj.

Tim iz Maglaja je trenutno desetoj poziciji na tabeli sa šest osvojenih bodova, dva više od opasne zone gdje se trenutno nalaze Hercegovina iz Nevesinja i Čapljina.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Maglaj očekuje još jedna teška utakmica kada dočekuju ekipu Leotara.

Sigurno je pred novim trenerom težak zadatak da ekipu što prije trzne iz negativne serije u kojoj se nalazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.