Nastavlja se agonija rukometaša Slobode
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše

Nastavlja se agonija rukometaša Slobode

H. Zilić

U prvoj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, vidjeli smo susret sa malo pogodaka, ali i slavlje domaće ekipe.

Maglaj je u svojoj dvorani u odličnoj atmosferi savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 25:21.

Ovo je treći poraz za Slobodu ove sezone, imaju i jedan remi, dakle agonija tuzlanskog tima se nastavlja.

Pojačanja, ambicije, najave prije sezone su pale u vodu i vidjet ćemo šta nas čeka u narednom periodu u redovima RK Sloboda.

Sa druge strane RK Maglaj je još jednom pokazao da je odlična ekipa pogotovo na svom parketu.

U večerašnjoj utakmici briljirao je na golu Maglajlija Đorđe Bosić sa 13 odbrana, dok je u napadu Boris Bosić postigao devet golova.

Oglasi

Što se tiče Slobode po četiri pogotka postigli su Mišetić, Janković i Skopljak.

Maglaj je odlično otvorio sezonu i imaju tri trijumfa u četiri kola tako da su u vrhu tabele zajedno sa Gračanicom i Leotarom.

Pogled na tabelu kod navijača i igrača Slobode izaziva ogormno razočarenje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tim koji je najavljivao pohod na vrh tabele trenutno ima samo jedan bod u četiri kola, a slabiji od njijh su Goražde i Čelik jedina dva tima bez bodova u dosadašnjem dijelu sezonu.

Slobodu naredno kolo očekuje veoma teška utakmica protiv Vogošće, a možemo reći da dolazi u veoma teškom trenutku za tuzlanski tim koji pored loših rezultata ima i problema sa povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi