Foto - Matteo Gribaudi

Derbi pripao Staroj dami

Čovjek od 100 miliona se obrukao, Juventusu pobjede donosi momak na kojeg niko ne obraća pažnju

Midhat Šljivak

Juventus je u derbiju 15. kola italijanske Serie A savladao Napoli s 1:0. Jedini gol postigao je Federico Gatti.

Juventus ove sezone igra zaista dobro ove sezone i izvjesno je da će se Stara dama boriti za titulu prvaka. Večeras je u Torinu pao Napoli, a tim Massimiliana Allegrija je slavio s minimalnuh 1:0

Igralo se otvoreno s obje strane od samog početka. Bilo je opasnih situacija, Szcezesyn je spašavao Juventus u 12. minuti nakon udarca Di Lorenza, ali ono što je promašio Khvicha Kvaratskhelia nešto je o čemu će se pričati.

Igrala se 28. minuta kada Osimhen proigrava Gruzijca, ovaj je sam bio pred golmanom Juventusa, no umjesto mreže loptu šalje daleko iznad gola.

Imao je šansu i Politano za goste, Juve je međutim preživio sve ove šanse i u nastavku je svoju priliku iskoristio.

Do vodstva Juve stiže u 51. minuti. Federico Gatti već polako postaje junak Stare dame, a ovog puta je zabio i protiv Napolija za prednost svog tima od 1:0.

Nakon postignutog gola Bianconeri su se povukli. Prepustili su posjed i igru Napoliju koji je dominirao terenom Allianz stadiona u Torinu.

Međutim, gosti nisu uspjeli doći do izjednačenja. Ostalo je 1:0 za Juve koji je barem nakratko preuzeo vrh tabele Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Juventus - Napoli 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.