Rabiotu spreman novi ugovor, ali Juventus ima veliku dilemu

Ima drugačiji plan

Rabiotu spreman novi ugovor, ali Juventus ima veliku dilemu

Samir Mlaćo

Prema pisanju medija u Italiji, Juventus je završio sjajan posao. U redovima Stare dame ostaje Adrien Rabiot koji će produžiti ugovor koji mu je isticao u junu naredne godine.

Čelnici Juventusa ubijedili su Rabiota da potpiše novi ugovor do 2025. godine, a ovu informaciju donosi popularna Gazzeta.

On je u Juventus stigao 2019. godine iz PSG-a i postao standardni prvotimac. Nedavno se špekulisalo da će možda i napustiti Juventus ukoliko klub ne pristane na njegove nove uslove.

Čini se da je zajednički jezik pronađen i svi mogu biti sretni i zadovoljni, no mali problem predstavlja to što italijanski klub želi dugoročni ugovor.

Juventus želi da on još najmanje tri sezone ostane u Torinu, dok nogometaš razmišlja drugačije i očigledno već ima neke druge planove. To se ne dopada ni navijačima, ali Rabiot je sasvim jasan.

Juvefc.com tako navodi da Juventus nema potrebe potpisivati jednogodišnje ugovore.

Oglasi

"Rabiot mora posvetiti svoju budućnost nama ako zaista voli nositi šane boje i da nas natjera da tako i mi mislimo", stoji u objavi.

Rabiot je ove sezone upisao 13 nastupa u Seriji A i uspio postići dva pogotka.

Stalna meta Manchester Uniteda

Zanimljivo da je Rabiot skoro svakog ljeta meta čelnika Manchester Uniteda. U par navrata se činilo da će popularni Crveni đavoli lako završiti posao, no Rabiot je ostao vjeran Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U pregovorima ga je zastupala mama Veronique i tražila je platu od 200.000 funti sedmično. Nisu to Englezi pristali, pa je ostao u Torinu.

Juventus mu navodno nudi godišnju platu od sedam miliona eura što je cifra koja će ga sigurno zadovoljiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi