Na mečevima se Englezu smije u lice: Harry Kane otkrio od kojeg defanzivca bježi kad se sretnu!

Imali su nekoliko duela

Na mečevima se Englezu smije u lice: Harry Kane otkrio od kojeg defanzivca bježi kad se sretnu!

A. Čaušević

Harry Kane je već godinama jedan od najboljih napadača svijeta, a tokom karijere igrao je protiv brojnih defanzivaca, ali može se reći da je iznenadio izborom najtežeg protivnika kada su u pitanju aktivni štoperi.

Engleski Premiership slovi za najsnažniju ligu na svijetu, ali zanimljivo da Kaneove najžešći rival trenutno igra preko bare, odnosno u američkom MLS-u.

Iskusni golgeter koji je ima odličan učinak u Bayernu je otkrio da mu je u karijeri bilo najteže igrati protiv Johna Terryja koji se penzionisao i Giorgia Chiellinija.

Kao posljednica nekoliko duela Kane gotovo uvijek izbjegava Chiellinija na terenu, a nekim duelima Tottenhama i Juventusa Italijan se Englezu znao čak smijati u lice.

Tokom nekih međusobnih duela Chiellini se u lice smijao Kaneu

"Na početku svoje karijere morao sam se suočiti s Johnom Terryjem, bio je stvarno inteligentan i pametan, jedan od najboljih u svojoj ulozi", kazao je Kane te nastavio:

"Tu je i Giorgio Chiellini, s njim sam se suočio nekoliko puta, ne samo s italijanskom reprezentacijom nego i protiv Juventusa."

Oglasi

"Bilo je stvarno teško igrati s njim: pametan, jak, dobro je koristio svoje tijelo, dobar u zračnim okršajima. Oni su dvojica najjačih defanzivaca s kojima sam se susreo."

Iako je Chiellini šanse da se Kane sretne s njim su minimalne pošto legendarni defanzivac Bianconera trenutno nastupa u MLS-u za LA Galaxy.

Također se štoper od kojeg je svojevremeno strahovao i Zlatan Ibrahimović, oprostio od dresa Azzurra pa ga neće biti na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Stvarno je teško igrati protiv njega, ne ostavlja ti prostora, ne da ti disati, ali mi se sviđa. Odan je, pravi borac. Uvijek su bili lijepi dueli između nas dvojice", kazao je Ibrahimović o Chielliniju prije nekoliko godina.

Kane je uglavnom u duelima sa Engleskom i Juventusom protiv Chiellinija izvlačio deblji kraj, a sjajnog napadača Bayerna sigurno najviše boli poraz u finalu Evropskog prvenstva 2021. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi