Kakva čast: Grad Napulj je učinio da ga Luciano Spalletti nikada ne zaboravi
Luciano Spalletti postao je počasni građanin Napulja.

Italijan dobio zasluženo priznanje

Kakva čast: Grad Napulj je učinio da ga Luciano Spalletti nikada ne zaboravi

Eldar Ganibegović

Napoli je prvak Italije. Zaslužan za to je Luciano Spalletti koji je od Napulja sada dobio veliko, ali i zasluženo priznanje.

Više od tri decenije Napoli je čekao na titulu prvaka Italije. Dočekao ju je prošle sezone i trenutno je prvak zemlje smještene na Apeninskom poluotoku.

Na klupi ovog tima sjedio je Luciano Spalletti. Otišao je u ne baš lijepoj atmosferi, no sada je dobio razlog da se osjeća još više ponosnim.

Spaletti je u prošloj sezoni postigao klupski rekord od 90 bodova, završivši čak 16 bodova više od drugoplasiranog Lazija.

Nagrađen je za svoja dostignuća i proglašen je za počasnog građanina grada Napulja.

Iako je šef Aurelio De Laurentiis nakon njegovog odlaska bio u otvorenom sukobu sa Spalettijem, bio je prisutan na ceremoniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spaletti je odlučio da napusti Napoli kako bi se odmorio nakon psihičkog umora od naporne sezone, ali je u septembru preuzeo reprezentaciju Italije i postao selektor.

S ovom selekcijom izborio je Evropsko prvenstvo. U grupi je Italija sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi