Zrinjski je na Villa Parku pao u nadoknadi vremena.

Veliki niz Aston Ville

U Birminghamu se hvale klupskim rekordom - Zrinjski je zamalo uspio ono što nisu City i Arsenal

Eldar Ganibegović

Aston Villa igra zaista sjajno i u vrhu je Premier lige. Osim toga igra i Evropu, a sada je postavila klupski rekord u Premier ligi. 

Aston Villa je jučer savladala Arsenal i tako se probila na treće mjesto Premier lige te, ako ovako nastavi, sigurno će biti jedan od kandidata za titulu.

Po prvi put u 149 godina dugoj historiji kluba, Aston Villa je tako vezala čak 15 domaćih pobjeda u Premier ligi što je apsolutni rekord.

Padali su na Villa Parku osim Arsenala Manchester City, West Ham, Tottenham ili Newcastle, a posljednji poraz je Villa doživjela upravo od Arsenala u februaru 2023. godine. 

U septembru je još Aston Villa poražena na svom terenu, no radilo se o meču EFL Cupa u kojem je slavio Everton.

Gostovao je u ovom periodu i naš Zrinjski. Tačnije, bilo je to 5. oktobra u duelu 2. kola Konferencijske lige.

Manchester City i Arsenal nisu uspjeli izbjeći poraz ove sezone u Birminghamu. Nije ni Zrinjski, ali je bio mnogo bliže od dva engleska tima.

Podsjetimo, Plemići su odigrali sjajan meč, mogli su i povesti preko Bilbije, a pali su tek u sudijskoj nadoknadi i izgubili s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo za tri dana se u Mostaru ponovo sastaju Zrinjski i Aston Villa i vidjet ćemo može li prvak Bosne i Hercegovine do iznenađenja protiv favorizovanog protivnika za kraj najuspješnije sezone jednog bh. kluba u Evropi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.