Ozbiljan presedan

Skandal u Barceloni, postali su kao Balkanci: Xavi dobio zapanjujuće poruke, odmah se skamenio

Admin Čaušević

Katalonski mediji su utorak otkrili novi skandal u Barceloni i to pred meč posljednjeg kola Lige prvaka. Ozbiljno je uzdrman autoritet i odluke koje donosi trener Xavi. Iza svega se krije predsjednik Joan Laporta.

I dok su situacije na Balkanu normalna pojava da predsjednici ujedno budi treneri klubova, čini se da se isto dešava i u daleko većim klubovima kao što je Barcelona.

Naime, predsjednik Barcelone Joan Laporta je taj koji je na kraju sastavio spisak igrača za utakmicu protiv Antwerpena u okviru šestog kola Lige prvaka.

Sastava za meč u Belgiji pretrpio je o izmjene u zadnji tren i na kraju su se na listi nazvale neke od najvećih zvijezda poput Roberta Lewandowskog, Ronalda Arauja i Ilkaya Gündogana.

Xavi je odlučio da neke od svojih najboljih igrača poštedi, ali je Laporta odlučio da cijeli tim mora biti zajedno te su na kraju pozvani i konkurisat će za meč.

Španski mediji pišu da je ovo ozbiljan presedan jer do sada u Barceloni nije bio slučajeva gdje se predsjednik petlja u posao trenera i zapravo određuje ko će igrati, a ko neće.

Xavi je prvobitno odlučio da će Lewandowski, Araújo i Gündogan ostati u Barceloni kako bi se mogli odmoriti uoči utakmice na Mestalli u subotu protiv Valencije.

Zapravo, Frenkie de Jong se također našao na Xavijevoj listi isključenih, ali je zbog groznice ostao kući.

Konačno Nizozemac je jedini ostao u Barceloni, pridruživši se povrijeđenim Ter Stegenu, Gaviju, Inigu i Marcosu Alonsu.

Nekoliko sati nakon što je Barcelona dostavila listu igrača, klub je poslao još jedan s tri iznenađujuća dodatka, činjenica bez presedana koja je već potaknula razna nagađanja, a koja je na kraju i potvrđena.

Barcelona je još ranije osigurala prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, prvi put nakon tri godine. Xavi je želio što odmorniji tim za La Ligu jer se gubi trka za vodećim timovima Gironom i Realom, ali je Laporta očigledno imao druge planove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.