Tuchel i Araujo imali videopoziv, a ono što je Urugvajac uradio je nož u srce Barceloni
Ukoliko odluči da napusti Barcelonu to bi za navijače katalonskog kluba bio nož u srce

U Bayernu su vidjeli njegovu reakciju

Tuchel i Araujo imali videopoziv, a ono što je Urugvajac uradio je nož u srce Barceloni

Endin Čaušević

Ronald Araujo sinoć je imao noć za zaborav u porazu Barcelone od Girone sa 4:2, a španski mediji smatraju da su za sve krive priče oko njegovog navodnog transfera u Bayern. Međutim, da to nije baš samo prazna priča pokazale su i jutrošnje informacije koje stižu iz Njemačke.

U španskim i njemačkim medijima jučer je glavna tema bio upravo Araujo nakon što su se pojavile informacije da Bayern već u januaru želi dovesti urugvajskog defanzivca u svoje redove.

To je izazvalo pravu pometnju u Barceloni s obzirom da je Araujo vjerovatno najvažniji dio odbrane ekipe Xavija Hernandeza i nema dileme da bi njegov eventualni odlazak bio ogroman udarac za taj klub.

Iako se u početku činilo da se riječ samo o špekulacijama jutros mediji u Njemačkoj navode da su stvari dosta ozbiljnije i da u Bayernu itekako "ispipavaju" teren.

Poznato je da je Araujo imao telefonski razgovor s Thomasom Tuchelom što obje strane kriju, ali se nije završilo na tome.

Oglasi

Poznati novinar Florian Plettenberg koji pomno prati situaciju u Bayernu i rijetko kada griješi otkrio je nove informacije kada su u pitanju Araujo i njemački klub.

On je objavio da su Araujo i Tuchel imali videopoziv prije nekoliko dana i da su u Bayernu vidjeli koliko je Urugvajac uzbuđen kada su mu poručili da su spremni već u januaru da ga dovedu na Allianz Arenu.

Tuchel je rekao Arauju da želi samo njega i da im je potrebno samo zeleno svjetlo od Urugvajca kako bi krenuli svim silama po njega u januaru.

[related]https://twitter.com/GGFN_/status/1734116872272884188[/related]

Araujo ozbiljno razmatra ponudu Bayerna, a ukoliko prihvati transfer to bi za navijače Barcelone bila velika izdaja jer ovog Urugvajca mnogi smatraju dao pravim liderom katalonskog kluba, te je čak ove sezone i na listi kapitena.

Oglasi

Ono što je problem Bayernu jeste da on ima otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali ukoliko Araujo pristane na dolazak u njemački klub oni su sigurni da će poslati ponudu koju Barcelona neće moći odbiti.

Informacije da je Araujo pokazao uzbuđenje kada mu je Tuchel rekao da ga želi dovesti su izazvali u Barceloni veliku zabrinutost i ukoliko zaista dođe do transfera onda bi to za Xavija bio žestok udarac s obzirom kakvu ulogu Urugvajac ima u njegovoj ekipi.

Bayern spremio 80 miliona eura za Arauja

Araujo pored enormne otkupne klauzule s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Urugvajski defanzivac stigao je u klub na ljeto 2018. godine iz Boston Rivera za skoro pet miliona eura, a trenutna vrijednost mu je oko 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Bayern je spreman da plati čak 80 miliona za Arauja što bi za Barcelonu koja muku muči s finansijama bila zaista premija i zbog toga Tuchel i društvo vjeruju da transfer Urugvajca uopšte nije nemoguća misija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Kako pravi ofsajd zamke protiv Girone bolje da nisu imali videopoziv, ništa bolji od Upamecana....
0 1
ubnt
Ostanite Arauho i Xavi u Sadaka FC! Da gledate kako se vraća tamo gdje mu je i mjesto. Što reče del Boske kada je on trenirao Real, Sadaka FC je slavila samo rođendane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi