Muk na Montjuicu zbog Roberta Lewandowskog, takav očaj Poljaka nikada prije nismo vidjeli

Nemoguće šta je promašio

Muk na Montjuicu zbog Roberta Lewandowskog, takav očaj Poljaka nikada prije nismo vidjeli

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć još jednom razočarala svoje navijače jer je poražena na Montjuicu od Girone sa 4:2 u derbiju 16. kola španske La Lige. Katalonci bili neprepoznatljivi, a jedan od tragičara sinoćnjeg duela bio je Robert Lewandowski.

Barca je nakon pobjede u derbiju protiv Atletico Madrida pokazala svoju snagu i očekivalo se da će ekipa Xavija Hernandeza zaustaviti zahuktalu Gironu, no u katalonskom derbiju dobili smo neočekivan ishod.

Girona je odigrala fantastičnu utakmicu i oduševila još jednom u sezoni iz snova, te po prvi put u svojoj historiji uspjela je da pobijedi Barcelonu.

Gosti su sigurno najprijatnije iznenađenje ove sezone u cijeloj Evropi i ne posustaju sa sjajnim igrama, te su se pobjedom protiv Barcelone uspjeli vratiti na vrh tabele u Španiji.

S druge strane Barcelona je u potpunosti razočarala svoje navijače još jednom blijedom predstavom što je postala tradicija za ovaj tim nakon što odigraju jednu nevjerovatnu utakmicu već u narednoj čini se obavezno itekako podbace.

Oglasi

Barcelona je sinoć izgledala loše u odbrani što su igrači Girone itekako iskoristili i zabili su na Montjuicu čak četiri gola iako su domaći imali priliku u sudijskoj nadoknadi da izbjegnu poraz.

Naime, u 92. minuti Ilkay Gundogan je smanjio na 2:3 i već u narednom napadu Barcelona je imala nestvaru priliku da dođe do 3:3 i izbjegne poraz, no niko na stadionu nije mogao da vjeruje šta je promašio Lewandowski.

Nakon odličnog centaršuta s desne strane poljski napadač je ostao sam na nekoliko metara od gola Girone, no na očaj navijača Barcelone užasno je šutirao glavom i pokazao još jednom da je daleko od prave forme.

Takav promašaj gosti su žestoko kaznili i već minutu kasnije zabili i konačan udarac Barceloni kada je iskusni Cristian Stuani zabio pogodak za konačnih 4:2 za Gironu i velika tri boda za ovaj katalonski klub.

Girona je prva na tabeli La Lige sa 41 bodom i ima dva boda više od Real Madrida koji je u subotu odigrao 1:1 na gostovanju kod Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je tek četvrta sa sedam bodova manje od lidera, a ispred se nalazi Atletico Madrid koji također ima 34 boda kao i katalonski tim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mux82
S pravom ga se može oslovljati kao gosp. Fulandowski!
0 0
Drakula
Veliki igrac u malom klubu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi