Ter Stegenovi problemi veći nego što se mislilo, Xavijev izbor novog golmana zbunio navijače

Barci treba novi "kec"

Ter Stegenovi problemi veći nego što se mislilo, Xavijev izbor novog golmana zbunio navijače

Edmir Škorić

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen se nedavno povrijedio, ali pauzirat će više nego što su u Barceloni očekivali, barem tri mjeseca, pa je Xavi Hernandez odlučan da mu dovedu novog golmana.

Barcelona trenutno u prvoj ekipi ima samo jednog golmana i to Španca Inakija Penu, koji je čuvao gol u zadnje tri utakmice Katalonaca i mora se priznati da nije razočarao, naročito ne nedavno u 1:0 pobjedi nad Atleticom iz Madrida sa nekoliko sjajnih intervencija.

No, unatoč tome, Xavi smatra da mu i dalje treba golman umjesto povrijeđenog Ter Stegena, koji bi branio najmanje do kraja sezone. Španski mediji tvrde da je Xavijeva želja iskusni David de Gea.

33-godišnji De Gea i dalje je slobodan nakon što se ljetos razišao sa Manchester Unitedom. Odbio je da ide u Saudijsku Arabiju, čeka konkretne izazove u Evropi i sada bi mogao dobiti jedan takav.

Međutim, nije Barcelona jedina koja želi bivšeg golmana Atletica, navodno ga pokušavaju dovesti i u Newcastleu nakon povrede Nicka Popea.

Oglasi

Iako su navijači u čudu zbog mogućnosti dolaska De Gee u Barcelonu, ipak se radi o iskusnom golmanu sa stotinama velikih utakmica i sa ogromnom reputacijom, samo je pitanje u kakvoj je formi jer odavno ne trenira i ne igra.

On je u Manchester Unitedu proveo 12 godina, ali je klub odlučio da mu se ne produži ugovor koji je isticao krajem prošle sezone. Erik ten Hag nije bio za ostanak Španca i radije je doveo Andree Onanu iz Intera, mada mnogi navijači na Old Traffordu smatraju da je pogriješio.

De Gea je slobodan i može da potpiše u bilo kojem trenutku, ne čekajući zimski prijelazni rok koji počinje s početkom 2024. godine, a čini s da će već u narednim danima biti predstavljen kao čuvar mreže nekog od velikana.

Xavi se ne želi kockati s Penom i jednim golmanom, podhitno želi nekoga da zamijeni Ter Stegena i očekuje da to bude upravo De Gea.

David de Gea imao je brojne ponude u proteklim mjesecima, no on je odlučio da se malo odmori i odbio ih je sve, iako su mnoge bile itekako privlačne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Saudijski Al Nassr mu je nudio desetine miliona eura na godišnjem nivou. Međutim, nije se 33-godišnjaku išlo u Arabiju, pa je skupa s djevojkom odlučio da traži druge opcije.

Povezivao se potom španski čuvar mreže i s Real Madridom, gdje je viđen kao zamjena za povrijeđenog Thibauta Courtoisa, zatim i s Bayernom gdje je povrijeđen bio Manuel Neuer, no od potpisa nije bilo ništa. Bilo je još 'ludih' nagađanja gdje će De Gea. Spominjao se čak splitski Hajduk, drugoligaš iz Španije Eldense, ali do danas nije pristao ni na jednu ponudu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti