Stvari u ovoj grupi su riješene

Zvezda neslavno završila očajno izdanje u Ligi prvaka, Guardioline rezerve slavile u Beogradu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u Beogradu pobijedili Crvenu zvezdu sa 3:2 u meču posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka.

Pep Guardiola večeras je odlučio da odmori većinu prvotimaca jer je Manchester City već ranije osigurao prvo mjesto u grupi, no to nije previše poremetilo njegov tim koji je uspio da osvoji tri boda u Beogradu.

Španac je šansu dao većinom igračima koji igraju za juniorski i rezervni tim Građana, te su bili itekako motivisani da se dokažu.

Da Zvezdu ne čeka baš bajna noć vidjelo se već u 19. minuti meča kada su gosti poveli sa 1:0. Nunes je bio asistent, a gol za goste zabio je Micah Hamilton koji je debitovao za prvi tim Cityja na najbolji mogući način.

Zvezda je pokušavala na kontre da zaprijeti Građanima u prvom dijelu, ali to im nije išlo baš kako su očekivali.

U drugom dijelu domaći su igrali otvorenije i na startu drugog dijela zaprijetili par puta, ali golova nije bilo.

Novi udarac prvak Srbije doživio je u 62. minuti jer je Manchester City poveo sa 2:0. U centru pažnje našao se mladi Oscar Bobb koji je primio loptu na 40 metara od gola Zvezde, napravio je slalom kroz obranu i sjajno pogodio mrežu domaćih.

Međutim, ovaj gol kao da je probudio domaće koji su krenuli svim silama naprijed. desetak minuta kasnije Mijailović pogađa stativu, no već u 76. minuti Zvezda je smanjila na 1:2.

Bukari odlično upošljava Hwanga koji izlazi sam na golmana Cityja i šalje loptu u mrežu za veliko slavlje navijača Zvezde na Marakani.

Zvezda je krenula po izjednačenje što je Cityju ostavilo dosta prostora za kontre. Jednu takvu iskoristio je Hamilton u 86. minuti jer je izborio penal za goste kada ga je Djiga oborio u kaznenom prostoru.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Kalvin Philipps koji je pogodio za 3:1. No, to nije bio konačan rezultat jer je Zvezda u sudijskoj nadoknadi uspjela da smanji na 2:3, a gol za domaće ovaj put zabio je Katai. Ipak, rezultat se više nije mijenjao, te je City na kraju osvojio tri boda u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupa igrali su Leipzig i Young Boys, a njemački klub slavio je sa 2:1 i potvrdio drugo mjesto u grupi i odlazak u nokaut fazu Lige prvaka.

Young Boys kao treći ide u nokaut fazu Evropske lige dok se Zvezda sa samo jednim bodom oprostila od Lige prvaka, ali i Evrope za ovu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.