Srbi dali bogatstvo da gledaju Manchester City, a sada su vidjeli šta im je uradio Pep Guardiola

Hladan tuš za navijače Crvene zvezde

Srbi dali bogatstvo da gledaju Manchester City, a sada su vidjeli šta im je uradio Pep Guardiola

Endin Čaušević

Crvena zvezda večeras završava svoj evropski put za ovu sezonu utakmicom posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Dolazak aktuelnog prvaka Evrope izazvao je dosta pažnje u Beogradu, no oni koji su skupo platili ulaznice za večerašnji meč će biti žestoko razočarani.

U Zvezdi su ove sezone imali ambiciju da prođu u nokaut fazu Lige prvaka, ali beogradski klub doživio je na kraju potpuni krah i već sada su ostali bez šansi da dočekaju proljeće u Evropi.

Jedina utjeha navijačima beogradskog kluba jeste činjenica da u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka dočekuju Manchester City koji je aktuelni prvak Evrope.

Očekivalo se da će večeras na Marakani imati priliku na djelu vidjeti silne zvijezde koje ima Pep Guardiola na raspolaganju, ali ih je španski stručnjak žestoko razočarao.

Naime, meč u Beogradu počinje u 18:45 sati, te su treneri oba kluba objavili početne sastave, a navijači koji su dali ogroman novac za ulaznicu za večerašnji meč su razočarani kada su vidjeli šta je Guardiola uradio.

Oglasi

Trener Manchester Cityja iskoristio je priliku da večeras odmori skoro sve prvotimce jer je njegov tim već ranije osigurao prvo mjesto u grupi.

Tako je Guardiola u potpunosti promiješao karte, te će navijači u Beogradu ostati uskraćeni da na djelu vide mnoge zvijezde Građana. Jedini standardni prvotimac u sastavu je Jack Grealish, a pored njega tu je i Mateo Kovačić.

Početni sastav Manchester Cityja: Ortega, Gomez, Akanji, Stones, Lewis, Philipps, Kovačić, Nunes, Hamilton, Grealish, Bobb.

Na klupi su tako ostali Gvardiol, Alvarez, Dias, Rodri, Bernardo Silva, Ake... Također, najveća zvijezda ovog tima Erling Haaland meč propušta zbog povrede, a van stroja su još Kevin de Bruyne i Jeremy Doku.

S druge strane trener beogradskog kluba Barak Bakhtar na teren je poslao vjerovatno najjači sastav Zvezde u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Djiga, Spajić, Dragović, Hwang, Mijailović, Kanga, Bukari, Olayinka, Ndiaye.

City je prvi u ovoj grupi sa 15 bodova, a u nokaut fazu Lige prvaka ide i Leipzig koji je drugi s šest bodova manje. Young Boys ima četiri boda i ide u Evropsku ligu, dok je Zvezda prikovana za dno tabele sa samo jednim bodom iz pet utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jes im spustio pep, ugrozeni na aparatima
4 1
CeZenicaLik
Sta ima Pep seljacinama pokazivati svoje najbolje igrace
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti