Hrvat se nada ponovnom dolasku

Gvardiol nije osjetio teren Marakane, ali jeste ono o čemu se uvijek priča kad se dođe u Beograd

Admin Čaušević

Manchester City je sa velikim brojem mladih igrača pokazao snagu te je bez problema pobijedio Crvenu zvezdu u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka. Joško Gvardiol je doputovao na teren, ali je pobjedu rezultatom 3:2 odgledao sa klupe.

Sasvim očekivano glavne mete srbijanskih medija nakon meča na Marakani bili su hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. I dok je veznjak igrao kao starter, Gvardiol se nije skidao.

Pred svaki dolazak u Beograd najviše se priča o atmosferi na Marakani, a upravo to je pohvalio i Gvardiol uz poruku da se nada da će doći opet u prijestolnicu Srbije.

"Drago mi je da smo pobijedili posljednju utakmicu, pogotovo jer smo htjeli da odmorimo neke igrače jer znamo da nam raspored nije lagan u Engleskoj."

"Čestitam momcima na pobjedi. Atmosfera je bila lijepa, prvi put sam ovdje i nadam se da ću doći opet", rekao je Gvardiol poslije meča.

Osim atmosfere pohvalio Gvardiol i Crvenu zvezdu koja je postigla dva gola, ali kako sam kaže više ih je namučila u prvom duelu na Etihadu.

"Moram da kažem da su kvalitetna ekipa, nije bilo lagano u obje utakmice, realno gledano, mučili smo se. Želim im svu sreću u nastavku sezone", kazao je najskuplji štoper na svijetu.

U izjavi za medije i Mateo Kovačić je istakao atmosferu te agresivnu i dobru igru Crvene zvezde.

"Bila je teška utakmica. Najvažnije je da smo dobili. Atmosfera je bila dobra, utakmica teška kao i svaka danas. Dosta dobro, dosta dobro mi se čini tim Zvezde."

"Igrali su dobro, agresivno. Znali smo da su dobra ekipa i nisu bez veze u Ligi prvaka. Čim si tu, znači da je ekipa dobra i bila je teška utakmica", riječi su iskusnog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gvardiol i Kovačić su dobili pitanja o reprezentaciji Hrvatske i grupi na Evropskom prvenstvu sa Italijom, Španijom i Albanijom.

Obojica su istakli da se radi o teškoj grupi, ali da su na to navikli te da je cilj Vatrenih dogurati što je dalje moguće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.