Spiker jasno rekao da Kovačić izlazi iz igre, a on na Marakani doživio ono što Hrvatska ne pamti

Konačno nešto pozitivno

Spiker jasno rekao da Kovačić izlazi iz igre, a on na Marakani doživio ono što Hrvatska ne pamti

Endin Čaušević

Manchester City večeras je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu sa 3:2 u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka. Na Marakani je nastupio i Mateo Kovačić, a mnogi su se pitali kako će reprezentativac Hrvatske biti dočekan.

Aktuelni prvak Evrope večeras je nastupio u Beogradu u rezervnom sastavu jer je Pep Guardiola iskoristio priliku da odmori većinu prvotimaca.

Međutim, Zvezdi ni to nije pomoglo jer je Manchester City na krilima svojih rezervi uspio da dođe do pobjede na Marakani rezultatom 3:2.

Jedan od rijetkih iskusnih igrača koji se našao večeras na terenu od prve minute bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je čuvao vezni red gostiju dok je bio na terenu.

Kovačić je izašao iz igre u 76. minuti kada je njegov tim vodio sa 2:0, a nije uspio ni sjesti na klupu za rezervne igrače kada je zvezda smanjila zaostatak na 1:2.

Oglasi

Prilikom izlaska iz igre Kovačića mnogi su se pitali kakva će biti reakcija beogradske publike jer su ranije u nekoliko navrata izviždali hrvatskog veznjaka.

Međutim, kada je četvrti sudija na semaforu pokazao Kovačićev broj na Marakani nije bilo zvižduka niti uvreda na račun Hrvata što je svakako za svaku pohvalu, te je to rijetko koji igrač iz Hrvatske doživio na tom stadionu.

Trenutak kada je Mateo Kovačić izlazio iz igre na Marakani možete POGLEDATI OVDJE.

Kovačić je odigrao poprilično dobar meč i kada ga je Guardiola izvukao iz igre to se na terenu odmah osjetilo što je Zvezda znala da iskoristi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Manchester City je nekako uspio na kraju da dođe do nova tri boda i stavi tačku na sjajno izdanje u grupnoj fazi, dok je za Zvezdu ovo bila sezona za zaborav u Evropi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi