Momku koji je večeras "zaledio" Marakanu prije šest godina Guardiola je šapnuo samo jednu rečenicu

Micah Hamilton oduševio na debiju za Manchester City

Momku koji je večeras "zaledio" Marakanu prije šest godina Guardiola je šapnuo samo jednu rečenicu

Endin Čaušević

Pep Guardila razočarao je večeras navijače Crvene zvezde jer je odlučio da odmori većinu prvotimaca na meču u Beogradu. Šansu je, između ostalih, dao i Micahu Hamiltonu koju noć s Marakane neće nikada zaboraviti.

Trener aktuelnog prvaka Evrope gostovanje u Beogradu iskoristio je kako bi odmorio one najvažnije igrače i šansu je dao mahom juniorima Manchester Cityja za koje je to idealna prilika za dokazivanje.

Od prve minute protiv Zvezde na terenu se našao i Micah Hamilton za kojeg ranije skoro niko nije ni čuo. No, ovaj momak je u 19. minuti pokazao ko je i šta je jer je na debiju za City zabio golčinu za 1:0.

Hamilton je kao dijete stigao u akademiju Manchester Cityja, te je ovaj 20-godišnjak večeras konačno dobio priliku da debituje za prvi tim, te ovu noć sigurno neće zaboraviti dok je živ.

Također, na društvenim mrežama pojavila se i sjajna fotografija koja je nastala 2017. godine, a tada su u centru pažnje bili upravo Hamilton i Guardiola.

Oglasi

Hamilton je tada bio zadužen za dohvaćanje lopti na jednoj utakmici Manchester Cityja, a kamere su tada zabilježile trenutak kada ga je Guardiola pozvao da dođe do njega kako bi mu dao savjet.

Tada je Guardiola poručio Hamiltonu da ubrza kada bude vraćao loptu nazad u igru, a taj detalj večeras je ponovo postao glavna tema javnosti nakon što je ovaj 20-godišnjak zabio prvi gol za Manchester City.

Večeras mu je Guardiola davao savjete šta da radi na terenu kao prvotimac Manchester Cityja, a Hamilton se za priliku odužio na fantastičan način jer je zabio pogodak.

Noć na beogradskoj Marakani sigurno će pamtiti dok je živ, te će biti zanimljvo vidjeti da li će Guardiola ovog dečka ostaviti u prvom timu i kada su u pitanje utakmice u engleskom Premiershipu jer je pokazao da nesumnjivo posjeduje kvalitet.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da je Manchester City na Marakani na kraju slavio sa 3:2, a Hamilton je u finišu meča uspio da izbori i penal za svoj tim čime je zaokružio zaista sjajnu partiju na debiju za engleski klub.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti