Endrick se pojavio u Španiji

Ne pamti se ovakvo ludilo u Madridu - 'Čudovište' je stiglo i svi su na nogama

Midhat Šljivak

Endrick Felipe Moreira de Sousa stigao je u Madrid. Fenomenalni Brazilac od ljeta postaje član Reala, a kako se radi o velikom talentu u glavnom gradu Španije je nastao pravi haos i jasno je da je ovaj 17-godišnjak već velika zvijezda.

Real Madrid je po određenim navodima izdvojio čak 60 miliona eura kako bi u svoje redove doveo mladu brazilsku zvijezdu Endricka.

Talentovani 17-godišnji napadač član kluba postaje narednog ljeta, kada proslavi svoj 18. rođendan, a danas je doputovao u Madrid, gdje će se u narednim danima družiti s ekipom.

Ovaj tinejdžer je već sad velika zvijezda. Jasno je to prema scenama s aerodroma jer ga je dočekao ogroman broj novinara i fanova.

Endrick je dočekan kao malo ko. Ne pamte se ovakve scene iz Madrida i ovo je dokaz da će od samog početka biti veliki interes za njegove igre u Realu.

Da odmah računaju na njega i da imaju ozbiljna očekivanja dovoljno pokazuje činjenica da su mu ostavili broj 9 nakon odlaska Karima Benzeme. Niko ga zbog njega nije mogao dobiti u ovoj sezoni.

Endrick i mali broj golova

Endrick je već dvije sezone prvotimac brazilskog Palmeirasa s kojim je osvojio dvije titule prvaka. Međutim, mladi napadač je pod velikim pritiskom zbog statistike.

Po mišljenju mnogih on nije istinski golgeter. Razlog vide u skromnom broju golova, posebno zbog činjenice da ga porede s legendarnim Ronaldom Nazariom.

On je u ovoj godini odigrao ukupno 52 utakmice za Palmeiras. Učinak od 13 golova i jedne asistencije nije baš impresivan i mnogima to izgleda kao slab učinak.

U Realu su ipak zadovoljni njegovim učinkom. Carlo Ancelotti je to nedavno komentarisao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledamo ga i veoma smo zadovoljni. Napreduje nevjerovatnom brzinom i drago nam je što će biti dio kluba naredne sezone", rekao je Carlo Ancelotti.

Bez obzira na sve priče Endrick je ogroman talenat. Nije ga Real uzeo bez razloga i samo je sada pitanje kako će se uklopiti s drugim zvijezdama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.