Poziv usred noći uništio je veliki posao: "Dali su nam kuću, crkvu, vidjeli smo klub..."
Foto - EPA

A sve je bilo gotovo

Poziv usred noći uništio je veliki posao: "Dali su nam kuću, crkvu, vidjeli smo klub..."

Midhat Šljivak

Madridski Real izdvojio je gotovo 40 miliona eura kako bi u svoje redove doveo brazilsku tinejdžersku senzaciju Endricka. 17-godišnjak dolazi u julu i čeka ga dres s brojem 9. Njegov otac Douglas Sousa otkriva kako je Chelsea zapravo trebao biti njegov novi klub, ali su Plavci sve upropastili.

Brazilac Endrick najavljuje se kao nova velika zvijezda na fudbalskoj sceni. Mladi napadač ima samo 17 godina, no igra vrhunski fudbal u dresu Palmeirasa s kojim je već osvojio dvije titule prvaka Brazila.

Od narednog ljeta on postaje član Real Madrida. Kraljevi su dogovorili transfer za nešto manje od 40 miliona eura, a za talentovanog tinejdžera sačuvan je i dres s brojem 9.

Lako se međutim moglo desiti da Endrick ne dođe u Madrid. Njegov otac Douglas Sousa otkriva kako je apsolutno sve bilo spremno za prelazak u Chelsea, ali da su Plavci uspjeli sve upropastiti.

"Dobili smo poziv vlasnika Chelseaja da vidimo klub i zemlju. Gledali smo meč protiv Arsenala, upoznali se s trenerom, prostorijama kluba, Jorginhom, Cesarom Azpilicuetom i Thiagom Silvom", ističe Santos i nastavlja:

Oglasi

"Sve su pripremili, predstavili su nam i osobu koja bi nam pomogla da se smjestimo, pokazali su nam kuću, školu i crkvu gdje bi Endrick išao. Sve je bilo dogovoreno između nas i Chelseaja."

"Ipak, sve se promijenilo u posljednji čas. Neću reći da je bio stopostotni zaokret, jer nismo potpisali još, ali dogovor je bio blizu. Već sam se spremao na život u Londonu i tom hladnom vremenu."

"Ali, onda, usred noći nas je pozvao agent mog sina i saopštio nam je kako je vlasnik Chelseaja povukao ponudu. Smatrao je kako bi cifra od 60 miliona eura za 16-godišnjaka podigla druge cijene na tržištu, a morali bi ga i čekati gotovo dvije godine. Potom se pojavio Real Madrid i sada je sve gotovo", poručio je otac ovog mladog fudbalera.

Endrick kao velika zvijezda stiže u Madrid. Koliko ga u Realu pripremaju za veliku karijeru dovoljno govori činjenica da su mu ove sezone sačuvali i dres s brojem 9 kojeg je godinama unazad nosio Karim Benzema.

Oglasi

Očekivanja od ovog klinca su ogromna. Sa samo 17 godina je već velika zvijezda i vidjet ćemo kako će se on uklopiti u kraljevski klub.

Endrick i problem s golovima

Endrick se najavljuje kao velika zvijezda, no mnogi navijači Real Madrida zabrinuti su zbog njegove neefikasnosti.

Usporedbe s čuvenim Ronaldom Nazariom 'ne piju vode' jer je u njegovim godinama slavni Brazilac uništavao golmane, dok je Endrick poprilično skroman strijelac.

Protekle sezone 17-godišnjak je odigrao 53 utakmice za Palmeiras i postigao je 14 golova. Ukupno je 17 puta zabijao u 60 nastupa i za mnoge je ovaj učinak skroman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, njegova 'eksplozija' se tek očekuje. Real dobro zna šta radi s mladim igračima, a pravi dokaz za to su Rodrygo i Vinicius Junior, koji su također skupo plaćeni još kao tinejdžeri i sada su velike svjetske zvijezde.

Endrick će sigurno imati šansu da pokaže šta zna na Santiago Bernabeu i sada je sve na njemu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi