Ne zovu se džaba Kraljevi: Real Madrid inkasirao 80 miliona eura, evo i zašto
Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige prvaka i dobio ogromnu sumu novca.

Pravo bogatstvo

Ne zovu se džaba Kraljevi: Real Madrid inkasirao 80 miliona eura, evo i zašto

Eldar Ganibegović

Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige prvaka i zahvaljujući sjajnim rezultatima u ovom takmičenju inkasirao je 80 miliona eura.

Sinoć je okončana grupna faza Lige prvaka i saznali smo imena svih 16 klubova koji će igrati osminu finala u februaru 2024. godine.

Jedan od tih klubova je, očekivano, španski velikan Real Madrid koji je imao maksimalan broj bodova u grupi - 18.

Izabranici Carla Ancelottija su po dva puta pobjedili Napoli, Bragu i Union Berlin, te na taj način osvojili grupu C i plasirali se u osminu finala.

Osim toga, račun Kraljevskog kluba biti će bogatiji za 80 miliona eura. Niko više od Real Madrida nije zaradio ove sezone u Ligi prvaka.

Galaktikosi su prvo dobili sumu od 42,2 miliona eura. Od učešća u grupama stiglo je 15,6 miliona eura, suma od 9,8 miliona za kvalifikacije u osminu finala, a 16,8 miliona zahvaljujući maksimalnom učinku u grupi. 

Oglasi

Na 42 miliona eura dodaje se još 36,38 miliona eura. Real Madrid prima ovaj iznos za najbolji koeficijent u UEFA Ligi prvaka u posljednjih deset godina, prenio je španski AS. 

Tako je Real Madrid dostigao ukupan iznos koji se približava cifri od 80 miliona eura, a to bi moglo i porasti u zavisnosti od igara Real Madrida u nastavku Lige prvaka. 

Podsjetimo, Real Madrid je sinoć s 2:3 bio bolji od Union Berlina i tako okončao nastup u grupnoj fazi, osigurao prvo mjesto i na papiru lakšeg protivnika u osmini finala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Žrijeb osmine finala Lige prvaka zakazan je za ponedeljak, 18. decembar 2023. godine. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi