Simić pogodio protiv Monze

Mladi Srbin na debiju za AC Milan digao San Siro na noge

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Srbije Jan-Carlo Simić debitovao je danas u Seriji A u dresu Milana i odmah je postigao pogodak.

Talentovani defanzivac Jan-Carlo Simić imao je debi iz snova za AC Milan. Mladi reprezentativac Srbije pogodio je za vodstvo Rossonera za 2:0 protiv Monze.

Simić je meč počeo na klupi, dobio je šansu za igru u 24. minuti zbog povrede koju je zadobio Tommaso Pobega. Uslijedio je debi kakav se može samo sanjati.

Simić je u 41. minuti meča postigao gol. Iskoristio je asistenciju Rafaela Leaa i pogodio je za vodstvo Rossonera od 2:0.

OVDJE pogledajte prvi gol Simića u dresu Milana.

Talentovanom defanzivcu predviđa se sjajna karijera. Srbija bi u njemu mogla dobiti još jednog strašnog igrača i vidjet ćemo kako će se razvijati u narednim godinama.

Simić kao i mnogi nije imao želje igrati za BiH

Mladi fudbaler Milana odabrao je da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije, iako je mogao igrati za Njemačku i Bosnu i Hercegovinu.

Simić je rođen u Njemačkoj, otac mu je iz Bosne i Hercegovine, a mama iz Srbije. Odlučio se za nastupu dresu Orlova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je ovaj mladi fudbaler počeo u dresu Stuttgarter Kickersa, nastupao je i za Stuttgart, a od 2022. godine je član AC Milana.

Sa samo 18 godina zablistao je na velikoj sceni. Pokazao je kvalitet i Stefano Pioli će očigledno moći ozbiljno računati na njega u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.