Clarence Seedorf ne trpi bezobrazluk - Krenuo je u obračun usred prijateljske utakmice

Josue ga isprovocirao

Clarence Seedorf ne trpi bezobrazluk - Krenuo je u obračun usred prijateljske utakmice

Midhat Šljivak

Prijateljska utakmica veterana brazilskog Sao Paula i AC Milana završena je na ružan način - obračunom na terenu između Clarencea Seedorfa i Josuea.

Clarence Seedorf bio je spreman fizički se obračunati s protivničkim fudbalerom na prijateljskoj utakmici legendi Sao Paula i Milana, odigranom protekle noći na čuvenom Morumbi stadionu.

Pri rezultatu 4:1 za Sao Paulo u samom finišu utakmice dobro poznati prgavac Josue bez ikakve potrebe je žestoko startovao na nizozemsku legendu, kojem se nije dopao ovakav postupak u prijateljskom meču.

Odlučio je Seedorf reagovati. Unio se u lice Josueu, želio je krenuti i u fizički obračun, palo je dosta teških riječi, no srećom, veći incident su spasili ostali igrači.

Josue naravno nije ostao dužan. I on je uputio nekoliko uvreda na račun Nizozemca, pa je tako ovaj spektakl u Brazilu poprilično pokvaren.

Legende Sao Paula slavile su pobjedu od 4:1 u ovom susretu. Tri gola za domaće dao je Dodo, a jedan je dodao Valber. Ricardo Oliveira je zabio za AC Milan.

Oglasi

Početni sastavi izgledali su ovako:

Sao Paulo: Bonequini, Lugano, Fabao, Cafu, Junior, Valber, Josue, Kaka, Rai, Muller Palhinha.

AC Milan: Dida, Andre Cruz, Costacurta, Panucci, Zaccardo, Emerson, Brocchi, Carbone, Serginho, Seedorf, Ricardo Oliveira.

Josue s Džekom i Misimovićem ispisao historiju Wolfsburga

Josue je kompletnu internacionalnu karijeru proveo u ekipi Wolfsburga. Za njemački tim je igrao od 2007. do 2013. godine i bio je dio tima koji je senzacionalno osvojio Bundesligu 2009. godine.

On je kao kapiten podigao historijski trofej u kojem su ogroman doprinos imali i legendarni bh. fudbaleri Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Oglasi

Josue je u Wolfsburgu odigrao 192 utakmice i postigao je tri gola, a pored trofeja s njemačkim timom on se može pohvaliti sa čak dva trofeja Copa Libertadores.

Prvi je upravo osvojio sa Sao Paulom 2005. godine, a zatim i 2013. godine s Atleticom Mineirom. Pored toga uzeo je i FIFA klupsko prvenstvo svijeta 2005. godine, te dva trofeja prvaka Brazila sa Sao Paulom.

Clarence Seedorf je jedini igrač koji je s tri tima osvojio Ligu prvaka

Clarence Seedorf je apsolutna fudbalska ikona i jedini je fudbaler koji je s tri tima uzeo trofej Lige prvaka. Jednom je bio prvak Evrope s Ajaxom, jednom s Real Madridom i dva minuta s Milanom.

Većinu karijere čuveni Nizozemac je proveo među Rossonerima. Nastupao je na San Siru od 2002. do 2012. godine i bio je član jedne od najjačih ekipa svih vremena.

Pored timova s kojima je uzeo trofeje Lige prvaka, te brojne druge titule, Seedorf je igrao još za Inter i brazilski Botafogo, gdje je 2014. godine okončao karijeru.

Seedorf je i nakon završetka karijere ostao u treningu i s 47 godina izgleda fizički nestvarno.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi