Turci zaprepašteni objavom italijanskog novinara o Edinu Džeki, on se pita: "Zar opet?!"

Sve isto svaki put

Turci zaprepašteni objavom italijanskog novinara o Edinu Džeki, on se pita: "Zar opet?!"

Edmir Škorić

Edin Džeko je navikao da ga svake zime i svakog ljeta "sele" od grada do grada, iz jednog u drugi klub, a iako se činilo da to neće biti slučaj ovoga puta, jer je tek ljetos prešao u Fenerbahče, ipak su se ponovo aktivirale špekulacije oko njegove budućnosti.

Džeko je postao za kratko vrijeme miljenik navijača u Turskoj. On je po dolasku u Istanbul zadužio kapitensku traku, prihvatio svu odgovornost na svoja leđa i pokazao da je klasa. Dao je 12 golova, sa Maurom Icardijem je najbolji strijelac lige, a Fener zahvaljujući tom učinku za sada drži prvo mjesto na tabeli i vjeruje u titulu prvi put od 2012. godine.

Edin je doveden s misijom osvajanja titule, tako da je za očekivati da ostane najmanje do kraja sezone u Turskoj, ali u Italiji ga opet prizivaju. Godinama je igrao za Romu i Inter, ostavio je velikog traga u Seriji A i, unatoč godinama, tamo ga i dalje žele i to oni najveći klubovi.

Prema tvrdnjama italijanskog novinara Carmela Gentilea, Milan razmišlja o bh. napadaču za januarski prelazni rok. Uglavnom se Rossoneri oslanjaju na iskusnog Francuza Oliviera Girouda, dok je Luka Jović kao druga opcija dosta nepouzdan.

Milan će igrati nokaut fazu Evropske lige, želi ostati konkurentan Interu i Juventusu u borbi za Scudetto, pa se traga za nekim provjerenim golgeterom. Navodno su Rossoneri zainteresovani za Džeku, ali to već nije ništa novo.

Oglasi

Ovaj slavni klub ga je u više navrata pokušavao ili želio dovesti, počevši od ere Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija, koji su tadašnjeg napadača Wolfsburga neuspješno nastojali kupiti, ali je presudila ekonomska moć Manchester Cityja u kojem je Džeko završio.

Galliani i Braida su se skrivali u sarajevskom hotelu zbog Džeke

Galliani je bio istinski obožavatelj napadača iz Sarajeva i volio bi da ga je mogao dovesti, ali jednostavno to nije bilo realno jer Rossoneri nisu mogli da ispune uslove koje je pred njih stavio Wolfsburg, pa je prodan Cityju za 35 miliona eura. Svojevremeno su Gallianija upitali o tome hoće li Džeku dovesti možda u Monzu koju je preuzeo kasnije:

"Nasmijao sam se jer sam se sjetio romantičnog vikenda u Sarajevu kada smo se Ariedo Braida i ja skrivali u sarajevskom hotelu kako bismo Džeku ukrali konkurenciji".

Gallianiju se želja nikada nije ostvarila, ali nije isključeno da se ostvari Milanu, ali i Džeki koji je kao dijete navijao za crveno-crne. Međutim, trenutno ne izgleda nimalo realno da Edin ode iz Istanbula gdje uživa s porodicom, gdje igra kao preporođen i živi kao u najbolje dane svoje karijere.

Džeko ostaje, dolazi još jedan bh. fudbaler

Milan će morati da potraži neko drugo rješenje za svoj napad, iako će se sigurno Džeko povezivati još nekoliko puta i sa Rossonerima i sa mnogim drugim timovima dok ne bude gotova fudbalska pijaca u januaru.

Bez obzira na situaciju oko Džeke, uprave Fenera i Milana bit će sigurno u pregovorima i to zbog drugog bh. reprezentativca. Naravno, riječ je o Radetu Kruniću, koji je sve bliže prelasku u redove turskog velikana. Fenerbahče ga od ljeta pokušava dovesti, tada Stefano Pioli nije bio za prodaju veznjaka, no navodno su se stvari u međuvremenu promijenile, pa bi Fočak mogao obući dres Fenera.

Upravo je Džeko bio taj koji je radio na transferu i nagovorio svog prijatelja na dolazak u Tursku.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi