Rossoneri ugasili jedan arapski projekat, drugi i dalje živi iako ih više niko ne vidi na tronu
Foto - EPA

PSG i Borussia prošli dalje, Newcastle ispao

Rossoneri ugasili jedan arapski projekat, drugi i dalje živi iako ih više niko ne vidi na tronu

Midhat Šljivak

Spektakularne utakmice 6. kola grupe F Lige prvaka odigrane su večeras. Na kraju su prolaz dalje osigurali Borussia Dortmund i PSG. AC Milan ide u Evropsku ligu, Newcastle ispada.

Borussia iz Dortmunda i PSG slave prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. Njihov međusobni remi (1:1) na kraju im je bio dovoljan za prolaz dalje. AC Milan je pobjedom na St. James Parku eliminisao Newcastle.

Prvo poluvrijeme meča u Dortmundu donijelo je istinski spektakl. Sijevalo je sa svih strana, promašivani su nevjerovatni ziceri i zaista je bilo nestvarno da nakon 45 minuta igre nije bilo golova.

Ipak, nakon samo 10 minuta igre u nastavku mreže su se tresle. Adeyemi je u 51. minuti donio prednost domaćem timu, a pet minuta kasnije Zaire-Emery je izjednačio na 1:1.

Do kraja je PSG bio opasniji. Mbappeu je poništen gol nakon milimetarskog ofsajda, bilo je još dosta šansi za promjenu rezultata, no ostalo je 1:1 do samog kraja.

Oglasi

Sjajan meč viđen je i na St. James Parku u duelu Newcastle i Milana. Pobjeda AC Milana od 2:1 na kraju je eliminisala oba tima iz Lige prvaka, ali Rossoneri nastavljaju put u Evropskoj ligi.

Joelinton je spektakularnim golom doveo domaće u vodstvo u 33. minuti od 1:0, imao je domaćin još nekoliko šansi, no na odmor se otišlo minilanim vodstvom Svraka.

Nastavak ipak donosi mnogo bolju igru Rossonera i kreirali su veliki preokret.

Cristian Pulišić je u 59. minuti izjednačio na 1:1, a zatim su gosti u 84. minuti šokirali prepuni St. James Park. Samo što je ušao u igru Samuel Chukwueze je pogodio za preokret i vodstvo gostiju od 2:1.

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Rossoneri idu u Evropsku ligu, Newcastle ispada iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 6. kolo:

Borussia - PSG 1:1
Newcastle - AC Milan 1:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi