FOTO: EPA

Derbi Premiershipa

Manchester United preživio paljbu na Anfieldu, a najviše se raduju navijači Arsenala

Haris Zilić

Veliki derbi engleskog fudbala u 17. kolu Premiershipa odigrali su Liverpool i Manchester United, na kraju je suret okončan rezultatom 0:0, iako su domaćini bili puno konkretniji na kraju bod koji više odgovara gostima s Old Trafforda i s kojim mogu biti itekako sretni gledajući razvoj situacije na večerašnjoj utakmici.

Liverpool je bio mnogo bolji na otvaranju susreta. Idzvajaju se priike Szoboszlaija, Arnolda i Salaha, ali izostala je završnica.

United nije puno toga pokazao u prvom poluvremenu, većinom su gledali da brane svoj gol, a Redsi novu veliku šansu propuštaju preko Van Dijka u 29. minuti.

U 34. minuti akcija gostiju preko Garnacha, ali bez opasnosti po gol Liverpoola, da bi dvije minute kasnije za domaće pokušao Gravenberch, ostalo je 0:0 što je je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela donosi priliku na Nuneza, međutim ofisajd je dosudio pomoćni sudija, to je bilo u 58. minuti, da bi minut kasnije Szoboszlai propustio dobru priliku, tražio je i penal nakon jednog duela, ali sudija se nije oglasio.

U 66. minuti svi na Anfieldu su vidjeli loptu u golu Onane. Salah je lijepo uposlio Arnolda koji je bio u odličnoj poziciji, međutim njegov udarac nije bio dovoljno jak da ugrozi Onanu.

United se napokon probudio u 68. minuti, Najbolja šansa za goste na utakmici. Hojlund se dobro snašao, šutirao, Alissona fenomenalnom intervencijom spašava izabranike Jurgena Kloppa.

Liverpool je igrao sve ofanzivnije kako se meč bližio kraju. Nova prilika u 76. minuti, Luis Diaz je nakon jedne odbijene lopte natrčao i šutirao, ali Onana sjajnom odbrnaom spašava Crvene đavole.

U 84. minuti i Gakpo je pokušao ugroziti gol Uniteda, Klopp je bacio sve karte u napad, no odbrana gostiju na čelu s Onanom bila je visini zadatka. U 85. minuti Redsi su tražili penal nakon što je lopta u ruku pogodila Shawa, ali igra je nastavljena.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred golom Uniteda, ali ostalo je 0:0. Recimo da je Liverpool susret završio sa čak 35 udaraca (11 u okvir) prema golu Uniteda, dok su gosti imali samo šest pokušaja, od čega je jedan bio u okvir gola.

Ovaj remi najviše odgovara Arsenalu koji je sada lider Premiershipa sa 39 bodova, bodom više od Liverpoola i Aston Ville, dok je United na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 17. kolo:

Manchester United - Liverpool 0:0

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.