Komentari navijača Uniteda su hit: "Svijet će eksplodirati ako pobijedimo"; "Igrajte s dva golmana"
Manchester United gostuje Liverpoolu, a sudeći po komentarima na Instagramu navijači Crvenim đavolima nikako ne vjeruju.

Utakmica se igra popodne

Komentari navijača Uniteda su hit: "Svijet će eksplodirati ako pobijedimo"; "Igrajte s dva golmana"

Eldar Ganibegović

Danas se igra najveći engleski derbi, onaj između Liverpoola i Manchester Uniteda. Navijači gostujućeg tima nemaju razloga za optimizam, a koliko ne vjeruju svom timu pokazali su i u posljednjoj objavi na Instagram profilu Manchester Uniteda.

Derbi 17. kola engleske Premier lige danas će od 17:30 na Anfield stadionu igrati Liverpool i Manchester United.

Iako je riječ o derbiju, jasno je da je Liverpool favorit danas. Redsi utakmicu dočekuju na prvom mjestu i tu žele i da ostanu, dok su Crveni đavoli tek sedmi na tabeli.

Manchester United na Anfieldu nije slavio još od 2016. godine, a u posljednje dvije utakmice je izgubio 4:0 i 7:0, pa se navijači tima s Old Trafforda s pravom pribojavaju današnjeg meča.

Koliki pesimizam vlada među navijačima tima koji predvodi Erik ten Hag dovoljno se može vidjeti u komentarima objave na Instagram profilu Manchester Uniteda. Najlajkaniji su ironični komentari, te su postali apsolutni hit.

"Barem nemojte izgubiti više od četiri gola razlike, molim vas", prvi je komentar, a zatim slijedi sugestija da igraju s dva golmana: "Igrajte s dva golmana i osam defanzivaca. Samo Hojlund u napad i neka bude šta Bog hoće."

Oglasi

Jedan navijač se prisjetio pomenutog poraza od 7:0, pa napisao: "Samo ne opet 7:0, moje srce to neće moći podnijeti." 

U nastavku još neki od zanimljivih komentara:

"Svijet će eksplodirati ako pobijedimo"; "Kako lijep gol, Salah je kompletirao hat-trick i to je 8:0"; "Započnimo molitvu svi"; "Znamo da ćete izgubiti, ali izgubite s manje razlike". 

Da stvar bude još gora po Manchester United, zbog žutih kartona neće igrati Bruno Fernandes. Pod upitnikom su Lindelof, Martial i Shaw.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal na Emiratesu, Villa na Brentford Communityju

Ranije danas, u terminu od 15 sati, igrat će se tri utakmice. Arsenal će na Emiratesu biti domaćin ekipi Brightona.

Aston Villa nakon gostovanja u Mostaru ide kod Brenforda, dok će West Ham United u Londonu biti domaćin ekipi Wolverhamptona. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi