Klopp povlači januarski potez na koji nije računao
FOTO: EPA

Bliži se Boxing Day

Klopp povlači januarski potez na koji nije računao

Haris Zilić

Bliži se Boxing Day i paklen raspored za klubove na Ostrvu, a obično se kaže da ekipa koja ima dužu klupu može uhvatiti dobru poziciju bez nastavak sezone nakon Boxing Daya.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp se našao u problemima kada je u pitanju zadnja linija i u ove zima povlači potez koji nije baš bio u planu.

Zbog povrede odsutan je Joel Matip, a Klopp želi da u rosteru ima četiri defanzivica tako da će vratiti jedog igrača sa posudbe.

Nathaniel Phillips je ovo ljeto otišao na posudbu u Celtic. Dogovor je bio da se Phillips i Škotskoj zadrži do juna naredne godine, a onda bi Liverpool pregovarao o eventualnoj prodaji u zavisnosti šta odluče Celticu.

Međutim, planovi se mijenjaju i prema pisanjima ostrvskih medija, Phillips se vraća Anfield početkom naredne godine.

Oglasi

Pomeuti štoper ima 26 godina i prilično iskustvo iza sebe, igrao je već za Redse u Premiershipu.

Na posudbama je od 2019. godine, a išao je u Stuttgart, Bournemotuh i pomenuti Celtic.

Phillips je poršao sve omladinske selekcije Redsa i dobro zna šta znači Anfield, atmosfera, ali i dres Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U tekućoj sezoni odigrao je i dva meča za Celtci u Ligi prvaka koji je kolo prije kraja grupne faze izgubio sve šanse da prezimi u Evropi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi