Sjajan meč Izviđača i Krivaje

Spektakularna utakmica u Ljubuškom, a gol u posljednjim sekundama je posebna priča

Haris Zilić

Zaostali duel devetog kola ruometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Ljubuškom gdje smo vidjeli iznenađenje, ali i vrlo zanimljivu rukometnu utakmicu.

Izviđač je dočekao Krivaju iz Zavidovića, a meč je završen rezultatom 30:30.

Veoma vrijedan bod gostiju iz Zavodivića koji su zasluženo došli do njega jer su odigrali veoma dobru utakmicu, a imali su i trijumf u džepu.

Prvo poluvrijeme Krivaja je bila mnogo bolji rival. Poveli su gosti 2:3, a nakon toga ritam igre su odžavali.

Do kraja poluvremena Krivaja je pojačavala ritam, bili su precizni u napadu i na odmoru su imali 10:15, pet golova prednosti.

Izviđač se probudio u nastavku, igrali su mnogo bolje, lovili zaostatak. Do kraja utakmice Skauti se spašavaju poraza i dolaze do remija rezultatom 30:30.

Tim iz Ljubuškog je do boda došao nakon isteka vremena, tačnije iz deveterca, gol svakako koji vrijedi vidjeti.

Izviđač je sad na 16 bodova, dvije utakmice manje od drugoplasiranog Borca i bod manje, te utakmicu manje i tri boda manje od lidera Gračanice.

Krivaja je na sjajnoj petoj poziciji sa 14 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine, rukometaši, zaostala utakmica, 9. kolo:

Izviđač - Krivaja Zavidovići (10:15) 30:30

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.