Izviđač u derbiju bolji od Slobode, remi u Trebinju, slavlje u Goraždu
FOTO: RK Vogosca/facebook

Premijer liga BiH za rukometaše, 12. kolo

Izviđač u derbiju bolji od Slobode, remi u Trebinju, slavlje u Goraždu

H. Zilić

Odigrani su mečevi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u kojima je bilo uzbuđenja, ali i kolo gdje su gosti ostvarili samo jedan trijumf na šest duela.

Borac je u Banja Luci bio bolji od Hercegovine iz Nevesinja rezultatom 27:22.

Derbi kola odigrala su dva kluba koja su u ovoj sezoni branila i brane boje Bosne i Hercegovine u Evropi. U Trebinju je Leotar dočekao Vogošću, a završeno je rezultatom 29:29.

Gračanica je rutinskom igrom na svom parketu opravdala ulogu favorita i porazila Maglaj sa 27:32.

Čapljina je nakon Slobode prošlo kolo večeras namučila i Konjuh na domaćem parketu, ali gosti u Živinice na kraju nose ipak bodove, slavili su rezultatom 31:27.

Izviđač je u još jednom derbiju kola na svom parketu bio bolji od Slobode sa 39:32.

Goražde je također na domaćem parketu upisalo vrijednu pobjedu, bili su bolji od Sloge iz Doboj rezultatom 32:26.

U ovom kolu slobodna je bila Krivaja iz Zavidovića jer je zenički Čelik ranije istupio iz društva najboljih.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider na tabeli je Gračanica sa 19 bodova, Borac ima 17, a po 15 su osvojili Izviđač i Vogošća, s tim da sve navedene ekipe nemaju isti broj utakmica odigranih.

Na začelju tabele Maglaj ima osam bodova, Goražde je na sedam, Hercegovina je skupila četiri boda, dok je Čapljina bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi