Dinamo i u Ljubuškom bio prejak za Izviđač
FOTO: RK Izviđač/facebook

Peti poraz Skauta u EHF Evropa ligi

Dinamo i u Ljubuškom bio prejak za Izviđač

Haris Zilić

Rukometaši Izviđača odigrali su duel petog kola EHF Evropa lige i upisali peti poraz u vrlo jakoj grupi. Veliko iskustvo za mlade igrače altuelnih prvaka Bosne i Hercegovine u ovoj sezoni.

Skauti su u Ljubuškom večeras dočekali Dinamo iz Bukurešta, a rumunjska ekipa je ponovo bila prejaka.

Gosti iz Bukurešta slavili su visokim rezultatom 24:40.

Od samog počrtka meča vidjela se razlika u kvaliteti iako su domaći rukomrtaši sa dosta želje i borbe krenuli u meč.

Serijom golova Dinamo je vrlo brzo stekao osjetlljivu prednost i na odmoru su vodili 11:17.

U drugom poluvremenu gosti su pojačali ritam, ubacili u brzinu više do konačnih 24:40.

Oglasi

Rumunjsku ekipu je do trijumfa predvodio Lazar Kukić sa sedam golova, šest je postigao Calin Dedu. Na golu je Vladimir Cupara imao 15 uspješnih intervencija.

U redovima Izviđača po sedam golova postigli su Ivano Pavlović i Diano Ćesko, a na golu je Haris Suljević imao sedam intervencija.

Izviđač je u veoma jakoj grupi G upisao pet poraza, a ovosezonski evropski nastup okončat će utakmicom šestog kola grupne faze EHF Evropa lige kada gostuju super jakoj ekipi Fuchsea u Berlinu.

EHF Evropa liga, grupa G, 6. kolo:

Izviđač - Dinamo Bukurešt (11:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti