Ovaj put ne želi da pogriješi

Lov na Mbappea počinje 1. januara, cijeli svijet zna ko je s njim zakazao prvi sastanak

Endin Čaušević

Kylian Mbappe od 1. januara ima dozvolu da pregovara s drugim klubovima jer je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om. Odluku o tome gdje će igrati iduće sezone neće odmah donijeti, ali već se zna ko je prvi zakazao sastanak s njim kako bi pričali o ugovoru koji bi mogao ispisati historiju.

Mbappe je u maju 2022. godine iznenadio sve kada je u zadnji tren odlučio da ostane u PSG-u i potpiše novi ugovor iako su ga već svi vidjeli u dresu Real Madrida.

Ugovor s Parižanima ističe na kraju ove sezone, te će Mbappe već od 1. januara biti u mogućnosti da pregovara s drugim klubovima. Također, ima opciju da automatski s PSG-om produži saradnju na još godinu dana, no mnogi smatraju da se to ovaj put neće desiti.

Interes za Mbappea pokazali su mnogi klubovi, a on se ponajviše povezuje s Bayernom, Liverpoolom, Arsenalom i Real Madridom koji već godinama pokušava da dovede francuskog napadača na Santiago Bernabeu.

U maju 2022. godine zadao je težak udarac Kraljevima odlukom da ostane u PSG-u jer im je već tada obećao da će potpisati za njih, ali ni to nije pokolebalo Florentina Pereza.

Zna se da je Mbappe vjerovatno najbolji napadač na svijetu, a ta pozicija odlaskom Karima Benzeme je itekako oslabljena kada je u pitanju Real Madrid.

Iako je Mbappe jasno rekao da će odluku oko nastavka karijere donijeti tek na kraju sezone to neće spriječiti ostale klubove da popričaju s njim i daju mu svoje ponude.

L'Equipe piše da je Florentino Perez već reagovao i prvi je zakazao sastanak s Mbappeom i njegovim predstavnicima jer predsjednik Reala ovaj put ne želi da ostane bez Francuza i cilj mu je da mu pokaže koliko ga želi u dresu kraljevskog kluba.

S obzirom da bi došao besplatno na ljeto Real će mu ponuditi ogromnu platu prema kojoj će Mbappe biti jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, francuski mediji pišu da će mu ponuditi trogodišnji ugovor vrijedan preko 200 miliona eura što je za Evropu nezapamćena cifra.

Teško je da će se drugi klubovi uspjeti nositi s takvom ponudom Real Madrida, ali očito da je i suđeno da Mbappe jednog dana zaigra za Kraljeve. No, da li će to biti i njegova konačna odluka ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.