Bivšeg igrača Barce i Reala godinama nema, niko ne zna gdje se nalazi i da li je živ

Pisalo se i da je umro

Bivšeg igrača Barce i Reala godinama nema, niko ne zna gdje se nalazi i da li je živ

Edmir Škorić

Njegovo ime nije toliko poznato ljubiteljima fudbala diljem svijeta, ali riječ je o nekada vrlo talentovanom igraču čiji je nestanak godinama glavna tema u medijima.

Španske novine Relevo objavile su tekst o nekada talentovanom fudbaleru Jeffreyju Hoogervorstu koji je igrao za mlade timove Real Madrida i Barcelone, ali zbog ljubavi prema alkoholu i drogama nikada nije debitovao u La Ligi. No, najzaniljivije je što ni danas niko ne zna gdje je.

Njegov nestanak traje godinama. Čak je i porodica odustala od potrage jer se nikome nije javio od početka pandemije koronavirusa.

"Nismo čuli za njega od prije pandemije koronavirusa", rekla je njegova porodica za medij Relevo.

Rođen u Amsterdamu, Jeffrey Hoogervorst čak je trenirao s Pepom Guardiolom. O njemu se do danas ništa ne zna, osim da je jedno vrijeme proveo u zatvoru zbog droge. Čak su se pojavile informacije da je umro, ali su brzo demantovane.

Oglasi

Napustio je Nizozemsku s 18 godina i preselio se u Španiju kako bi ispunio svoj san da postane profesionalni fudbaler. Prema riječima njegovih bivših trenera, bio je "brutalni središnji defanzivac jedinstvene građe za svoje godine".

U Madridu je kao mladi talent igrao uz velike igrače kao što su Esteban Granero, Dani Parejo, Borjas Valero, Esteban Granero, Kiko Casilla, Adan...

Nakon Reala preselio se u Barcelonu i tamo počeo piti. Nije želio propustiti nijednu noć bez izlaska u noćni klub i tu su krenule nevolje. Nizozemac je na treninge počeo dolaziti pijan, a čak je i izlazio s Ronaldinhom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoogervorst je postao otac 2009. godine, a potom se preselio u grad Luanco, gdje je nastavio karijeru, ali u amaterskom fudbaleru. Istovremeno je bio fudbaler, konobar i hotelski recepcionar.

Karijeru je završio 2014. godine, ali posljednje tri godine niko ne zna gdje se nalazi. On je 2021. godine zbog problema s drogom bio u zatvoru u Salamanki, a danas ko zna gdje se nalazi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi