Najbolji lijevi bek na svijetu dolazi u Real Madrid i to tek kao "druga opcija"!

Ako već neće Davies...

Najbolji lijevi bek na svijetu dolazi u Real Madrid i to tek kao "druga opcija"!

E. Škorić

Real Madrid i dalje pokušava da osigura dolazak Alphonsa Daviesa iz Bayerna, ali ako se to ne dogodi, navijači ne moraju da brinu, Florentino Perez ima plan B, a u pitanju je zvanično najbolji lijevi bek na svijetu.

Kanadski reprezentativac odavno je na meti Reala i u njemu vide dugoročno rješenje na lijevoj strani. Ne planira se transfer prije ljeta, no i tada će biti teško jer Bayern upravo čini sve da igrača zadrži u svojim redovima.

Davies ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine, a kako je do sada odbijao produžiti ugovor, nije isključeno da ga Bavarci ipak pod pritiskom prodaju na kraju sezone, mada nije isključeno ni da se u narednim mjesecima Kanađanin predomisli i ostane u Njemačkoj.

Real Madrid se bori na tom području, nešto slično i kao sa Kylianom Mbappeom kojeg pokušava potpisati iz PSG-a odavno. No, u oba slučaja Perez ima spremne "B planove". U slučaju Francuza, to je Erling Haaland, a u najgorem slučaju Victor Osimhen iz Napolija.

A ako ne prođe transfer Daviesa, Perez u klub vraća Thea Hernandeza, kojeg je CIES proglasio najboljim lijevim bekom na svijetu (četvrto mjesto je pripalo, interesantno, Jošku Gvardiolu).

Oglasi

Mediji u Italiji, uključujući Gazzettu dello Sport, uvjerevaju da je bočni igrač Milana na radaru Reala, a kako i ne bi bio kada se uzmu u obzir njegove partije u dresu Rossonera. Hernandeza, poput Daviesa, krase brzina i prodornost, kao i sjajan udarac, a vješt je i sa loptom u nogama.

Francuz ima ugovor s Milanom do ljeta 2026. godine, ali jasno da bi Real imao mnogo veće šanse da se nagodi s Milanom nego s Bayernom, s obzirom na razliku klubova po pitanju ekonomske moći.

Theo Hernandez je trentuno najbolji svjetski lijevi bek, ali teško je reći da li je u ovom momentu za Real bolja opcija od Daviesa. Čini se da bi u oba slučaja Kraljevi bili pobjednici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, vjeruje se da je Davies trenutno bliže Madridu, ali ništa se neće dogoditi prije ljeta. Carlo Ancelotti i Florentino Perez dogovorili su se da ne mijenjaju ništa tokom zime bez obzira na silne povrede koje su zadesile njihov roster.

I pored svih tih problema, Real je lider u La Ligi, te je s maksimalnim učinkom prošao grupnu fazu Lige prvaka, a u međuvremenu mu se u januaru za nastavak sezone vraća 4-5 standardnih i važnih igrača koji su bili odsutni zbog povreda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi