Ronaldo uskače u pomoć - Perezu je preporučio svog prijatelja: "Potpiši, ne razmišljaj"

Ronaldo uskače u pomoć - Perezu je preporučio svog prijatelja: "Potpiši, ne razmišljaj"

E. Škorić

Bivši fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo ima jako blizak odnos sa nekadašnjim klubom, pa je spreman da djeluje kao savjetnik uoči transfer tržišta u januaru, a sve s ciljem da pomogne Madriđanima.

Real Madrid i dalje je jedna od omiljenih 'meta' glasina pred zimski prijelazni rok. Ovaj tim pod vodstvom Florentina Pereza nastavlja tražiti rješenje za složenu situaciju u odbrani, jer poznato je da postoji samo Antonio Rüdiger kao prirodni stoper za sljedeće tri utakmice u La Ligi.

Mogućnost potpisivanja ugovora sa stoperom u zimskom prijelaznom roku je zaista velika, bez obzira što je Carlo Ancelotti u više navrata rekao da mu novi igrači nisu potrebni i da je plan da se sezona odradi sa trenutnim rosterom.

Situaciju u Madridu iz Saudijske Arabije prati i Cristiano Ronaldo. I ne samo to, on je prema pisanju madridskog portla DefensaCentral.com spreman svom prijatelju predložiti da potpiše za Real tokom januara.

"Učini to ako dođe ponuda, potpiši bez razmišljanja", navodno je Ronaldo rekao Aymericu Laporteu, svom saigraču i sjajnom defanzivcu koji je prethodno ove godine u Rijad stigao iz Manchester Cityja.

Oglasi

Bivši fudbaler Manchester Cityja odlučio se za odlazak na Mrsool Park u nedostatku ponuda drugih klubova iz evropske elite, ali bi mogao makar na posudbu u Madrid.

Nije isključeno da Ronaldo i Florentinu Perezu poruči da krene po Laportea i da ga dovede na posudbu dok na ljeto ne riješi pitanje novog stopera.

No, teško je predvidjeti šta će sada učiniti Perez i Real Madrid i hoće li klub zaista krenuti po Laportea ili će se i dalje oslonjati na neke svoje igrače koji će po potrebi zaigrati na neprirodnoj stoperskoj poziciji poput Camavinge ili Tchouamenija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi se s tim kockaju, ali rezultati su tu. Real je lider u La Ligi, a isto tako je s maksimalnim učinkom odradio grupnu fazu Lige prvaka.

Ono što moraju da cijene je Ronaldova pomoć u svakom trenutku. Portugalac je devet godina proveo u Madridu i nastavlja da gaji veliku ljubav prema bijeloj boji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi