FK Sarajevo obradovao Dala Varešanovića lijepim poklonom.

Sjajni veznjak sada igra u Turskoj

Dal Varešanović se pohvalio poklonom od FK Sarajevo, pa s četiri riječi zaludio navijače bordo tima

Eldar Ganibegović

Dal Varešanović ljetos je napustio FK Sarajevo, no međusobna ljubav nije se ugasila. Dokaz je to i ono što je bh. veznjak objavio na Instagram storyju.

U transferu vrijednom više od milion eura, Dal Varešanović je u augustu 2023. godine iz FK Sarajevo otišao u Rizespor.

Već treći put mu je to da napušta FK Sarajevo. Ponikao je u ovom klubu, pa 2013. godine otišao u GNK Dinamo Zagreb.

Vratio se 2016., pa 2017. godine otišao u Liverpool odakle se ponovo vratio 2020. godine, etablirao u seniorskom fudbalu, postao reprezentativac BiH, pa otišao u Tursku.

Iako više nije na Koševu, ljubav na relaciji Sarajevo - Rize i dalje je velika. To pokazuje i Varešanovićev Instagram story.

Naime, iz FK Sarajevo su ovom fudbaleru poklonili dres s njegovim prezimenom i brojem 10 na leđima. On se zahvalio, pa s četiri riječi oduševio navijače tima s Koševa.

"...sve drugo će proći", napisao je sjajni 22-godišnji veznjak.

Story Dala Varešanovića.

Sjajno igra u Rizesporu

Dal Varešanović igra sjajno u Rizesporu. Ove je sezone upisao 20 nastupa, te postigao sedam golova uz tri asistencije.

S dva gola i asistencijom u pobjedi protiv Pendikspora prije desetak dana, izabran je za najboljeg igrača 17. kola Super Lige, što dovoljno govori o tome u kakvoj je formi.

Kolo nakon toga njegov tim je remizirao 2:2 kod Kasimpaše, a igrač kola bio je Haris Hajradinović s golom i asistencijom, te zaista možemo biti ponosni na naše fudbalere koji igraju u Turskoj. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.