FOTO: EPA

Nova drama u Euroligi

Real preživio u Francuskoj, Musa solidan

Haris Zilić

Košarkaši Real Madrida nezaustavljivi su ove sezone na svim poljima, a novi trijumf večeras su upisali u 17. kolu Eurolige i to u gostima. Real je u Francuskoj savladao domaći Asvel rezultatom 77:76.

Kraljevi su bili favoriti u ovom meču, ali Asvel je pružio fenomenalan otpor u prvom poluvremenu.

Prvu četvrtinu Asvel je dobio 19:18, a drugu 20:15, tako da su na poluvremenu imali prednost od šest poena razlike (39:33).

Egal je bio u trećoj dionici koja je okončana rezultatom 18:18, pa su domaćini i u posljednji period uši sa šest poena razlike.

U posljednjoj četvrtini Real se naljutio i odmah na startu pregazio domaćine. Za samo četiri minute posljednje četvrtine Real je napravio seriju 2:19, poveo 59:70 i tu se činilo da je sve gotovo, ali Asvel se vraća, ponovo uvodi meč u egal, ali u uzbudljivoj završnici Real je bio precizniji, smireniji

Do kraja konačnih i pomenutih 76:77.

U timu reala odličan je bio Poirier sa 17 poena i sedam skokova, Tavares je imao double-double učinak od 16 poena i 12 skokova.

U pobjedničkom timu naš Džanan Musa odigrao je još jednu vrlo dobru partiju i susret završio sa deset poena.

U redovima Asvela raspoložen je bio Luwawu sa 20 poena, Lee je ubacio 17 poena i pet asistencija, Lauvergne je dodao 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 17. kolo:

Asvel - Real Madrid 76:77

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.