Euroligaška noć koja će ostati zauvijek upamćena: Pogled na semafore je poseban
FOTO: EPA

Rezultati su rekli svoje

Euroligaška noć koja će ostati zauvijek upamćena: Pogled na semafore je poseban

Haris Zilić

Odigrano je preostalih šest utakmica 16. kola Eurolige, a ovaj decembarski petak imat će svoje posebno mjesto u košarkaškim euroligaškim krugovima. Naime, večeras su slavili gostu u svih šest utakmica što se odavno nije desilo.

Baskonia je kao gost bila bila od Anadolu Efesa rezultatom 87:80 na krilima nevjerovatnog Howarda koji je ubacio 28 poena za pobjednički tim. Kod Efesa 23 poena je postigao Larkin.

Barcelona je u sjajnoj atmosferi u Kaunasu sa 85:80 bila bolja od Žalgirisa. Kod gostiju sjajan je bio Laprovittola sa 18 poena, tri skoka i četiri asistencija, dok je kod Žalgirisa 18 poena ubacio Birutis.

Rutinski trijumf Olympiakosa u gostima kod Asvela 85:73 uz 19 poena Canaana koji je bio prvo ime utakmice kod gostiju iz Grčke.

Fenerbahce nije dozvolio kiks i u Berlinu su savladali Albu 91:82. Wilbekin je za goste iz Istanbula postigao 20 poena, dodao tri skoka i šest asistenicje, a kod Albe izdvojio se Brown sa 15 ubačenih poena.

Oglasi

Monaco je također slavio u Njemačkoj večeras, ali u Mihenu savladavši Bayern 91:80. Još jednu fenomenalnu partiju u dresu Monaca odigrao je James i susret završio sa 28 poena, a kod Bayerna Francusco je ubacio 21 poen.

I konačano Panathinaikos je u veoma borbenoj utakmici kao gost bio bolji od Armani Milana rezultatom 76:68. Ekipu iz Atine predvodio je Nunn sa 17 poena i pet asistencija, Lessort je dodao 16 poena, a kod Armanija Shields je ubacio 13 poena, dodao sedam skokova i tri asistencije.

Euroliga 16. kolo, rezultati:

Anadolu Efes - Baskonia 80:87

Oglasi

Žalgiris - Barcelona 80:85

Asvel - Olympiakos 73:85

Alba Berlin - Fenerbahce 82:91

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bayern - Monaco 80:91

Armani Milano - Panathinaikos 68:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi