Virtus nakon velike drame slavio u Beogradu
FOTO: EPA

Euroliga, 17. kolo

Virtus nakon velike drame slavio u Beogradu

Haris Zilić

U 17. kolu košarkaške Eurolige, Partizan je na svom parketu ugostio Virtus iz Bologne i gledatelji su gledali pravu košarkašku poslasticu. Na kraju meča slavila je ekipa Virtusa rezultatom 77:75.

Prva četvrtina pripala je gostima iz Bologne rezultatom 18:23. U tim trenucima italijanska ekipa je izgledala puno bolje.

U drugoj i trećoj četvrtini potpuni egal i većinom igra koš za koš uz vrlo dobre role u odbranama.

Drugi period je završen rezultatom 18:18, a treći period rezultatom 19:19.

Sredinom posljednje četvrtine Partizan vraća susret u totalni egal. Četiri minute prije kraja utakmice Kamnisky pogađa trojku i smanjuje prednost Virtusa na 68:69.

Ušli smo u uzbudljvu završnicu utakmice gdje se bolje snašla ekipa Virtusa do konačnih 75:77. Kaminsky je tri sekunde prije kraja šutirao trojku za pobjedu, ali promašio.

Oglasi

U redovima Partizana najbolji pojedinac je bio Nunnaly sa 19 poena, četiri skoka i šest asistencija, Jaramaz je dodao 12 poena.

Kod Virtusa istakao se Lundberg sa 16 poena, Belinelli je susret završio sa 13 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 17. kolo:

Partizan - Virtus Bologna 75:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi