"Stotka" Reala, Musa prvo ime susreta
FOTO: EPA

Novi ubjedljiv trijumf

"Stotka" Reala, Musa prvo ime susreta

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida ove sezone su nezasutavljivi na svim frontovima, a večeras su u 15. kolu španske ACB lige upisali još jedan siguran i ubjedljiv trijumf.

Kraljevski klub je u gostima deklasirao Joventut rezultatom 73:101. Od samog početka meča bilo je jasno da će na terenu biti samo jedna ekipa.

Real je prvu četvrtinu dobio sa 18:26, drugu sa 17:27 i do kraja je bilo pitanje koja će konačna razlika biti u korist Reala.

U drugom poluvremenu, trećoj i četvrtoj četvrtini Real je rutinskom igrom priveo meč kraju sa pomenutih 73:101.

Fenomenalan u redovima Reala bio je naš Džanan Musa koji bio i prvo ime susreta večeras.

Musa je meč završio sa 15 poena, dva skoka i četiri asistencije za 17 minuta provedenih na parketu.

Oglasi

U Realu se još izdvojio Hezonja sa 14 poena i šest skokova, a to sve je skupio u prvom poluvremenu gdje je dobio tenhičku grešku, pa u nastavku nije ulazio u igru.

Kod Joventuta istakao se Tomić s učinkom od deset poena i devet skokova.

Real je lider ACB lige s omjerom 13-1, a Joventut je u sredini tabele s omjerom 8-7 i borit će se za play-off do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 15. kolo:

Joventut - Real Madrid 73:101

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi