Legendarni napadač

Miroslav Klose rekao brutalnu istinu o novoj generaciji fudbalera - Svaka mu je za aplauza

Midhat Šljivak

Čuveni njemački napadač Miroslav Klose nije oduševljen savremenim fudbalom i igračima koji ne obraćaju previše pažnju na ovu igru.

Miroslav Klose je istinska legenda njemačkog fudbala i čovjek koji se može pohvaliti brojnim trofejima tokom karijere, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Od njegovog odlaska u penziju 2016. godine u svijetu fudbala se dosta toga promijenilo. Kloseu se nimalo ne sviđa kuda sve to vodi i smatra da fudbaleri previše razmišljaju o drugim stvarima.

"Fudbal koji sam ja igrao više ne postoji", počeo je priču legendarni 45-godišnji napadač i nastavlja:

"Danas, svi fudbaleri brinu samo o tome kakvo će auto voziti, da imaju kopačke sa svojim imenom, da izgledaju lijepo na terenu. U moje vrijeme, dok smo odrastali, jedino je bio bitan fudbal i ništa drugo", rekao je Klose.

Njegove riječi podržali su mnogi ljubitelji fudbala. Mnogo je fudbalera koji ne mare previše za teren, ali u svim sferama života je tako, pa i u fudbalu.

Miroslav Klose najbolji strijelac Mundijala ikad

Njemački napadač još uvijek drži rekord kao najbolji strijelac na Svjetskim prvenstvima ikad.

On je s Elfom učestvovao na četiri Mundijala i postigao je ukupno 16 golova na 24 utakmice i to mu je dovoljno da nosi titulu najboljeg strijelca u historiji.

Iza njega su Ronaldo s 15, te Gerd Muller s 14 golova, a jedini koji bi ga mogao ugroziti je Kylian Mbappe koji je na dva prvenstva već postigao 12 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klose je s Njemačkom postao prvak svijeta 2014. godine u Brazilu, a uklupskoj karijeri ima dvije titule, dva Kupa i Superkup s minhenskim Bayernom, te italijanski Kup s Laziom.

U karijeri je pored Bayerna i Lazija igrao još za Werder, Kaiserslautern i Homburg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.