"Ovo se nikada prije nije dogodilo": Bayern dobija potpuno novi dizajn dresa

Čudni su, zaista

"Ovo se nikada prije nije dogodilo": Bayern dobija potpuno novi dizajn dresa

Edmir Škorić

Njemački magazin Bild objavio je kako će tamošnji fudbalski prvak i velikan Bayern dobiti potpuno novi dizajn dresa i koji ranije nije viđen.

Kultni defanzivac Bayerna Sammy Kuffour (47) svojevremeno je na proslavi titule zapjevao: “Crveno-bijele dresovi, hoćemo crveno-bijele dresove...". Ovime je progovorio iz srca navijača koji su ih htjeli umjesto raznih eksperimentalnih crveno-plavih boja.

Bayern je posljednjih godina nosio crveno-bijeli dres kao domaći dres, a ove godine čak i vrlo klasičnu verziju sa bivše bijele nego crvene boje, no u novoj sezoni će se to promijeniti jer je najavljen potpuno novi dizajn dresova bavarskog velikana.

Internet stranica "footyheadlines", koja je obično vrlo dobro informisana kada su dresovi u pitanju, objavila je dizajn dresa Bayerna za sezonu 2024/25. Radi se o dresu s prugama koje su crvene i razlikuju se tek po nijansi boja.

Na dresu treba da se smjenjuju debele tamnocrvene i svijetlocrvene pruge. Ovo se nikada ranije nije dogodilo u Bayernu.

Oglasi

Bild napominje da ovakvi dresovi nikada prije nisu viđeni, ali da mnogo više liči na Bayernov tradicionalni dres nego one prethodne garniture.

Posljednjih godina u gostujućim dresovima i dresovima Lige prvaka bilo je samo divljih boja: isprobane su i ekstravagantne poput ljubičaste, mente, zlatne ili ove sezone crne, ljubičaste i tirkizne.

Nema nikakve sumnje da će, kao i svaki put, dizajn novog dresa Bayerna izazvai puno komentara među navijačima, no sve je to stvar navike ili stvar ukusa. Nekima će se dopasti, drugi će reći da je užasno ružan, ali prije ili kasnije ćemo se svi zajedno naviknuti na ovaj dizajn.

Kao i svi drugi evropski velikani, Bayern često mijenja dresove kako bi ih navijači češće kupovali, ali i kako bi djelovali moćnije na terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A Bayern ove sezone djeluje dosta moćno na terenu, bez obzira na pojedine kikseve. Lako su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, iako u Bundesligi ima određenih problema, pa su trenutno na četiri boda iza vodećeg Bayera, ali je važno napomenuti da imaju utakmicu manje.

U Minhenu će tek 12. januara gostovati Hoffenheim kada će se nastaviti Bundesliga, iako Bayern ima 6. januara odigrati prijateljski meč u zimskom kampu protiv Basela. Podsjetimo da su Bavarci nedavno saznali i rivala u osmini finala Lige prvaka i poprilično su imali sreće u žrijebu jer im je dodijelio ekipu Lazija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
FC Cionists Munchen
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije