Tako se to radi! Balkanska reprezentacija "ukrala" nadolazeću zvijezdu Bayerna i kapitena Njemačke

Slavi se u Rumuniji

Tako se to radi! Balkanska reprezentacija "ukrala" nadolazeću zvijezdu Bayerna i kapitena Njemačke

Eldar Ganibegović

Dosta reprezentacija iz istočnog dijela Evrope često se bori za igrače koji su rođeni na zapadu, a vuku porijeklo iz tih država. Izuzetak nije ni Rumunija.

Danas itekako ima razloga za zadovoljstvo u fudbalskoj i sportskoj javnosti u jednoj od balkanskih zemalja, a riječ je o Rumuniji.

Naime, objavljeno je kako će mlada i nadolazeća zvijezda Bayerna, Rares Canea, u budućnosti nositi dres reprezentacije pomenute zemlje.

Iako je nastupao za Njemačku u mlađim kategorijama i čak bio kapiten kadetske reprezentacije, Rares Canea odlučio je da će u budućnosti nositi dres Rumunije i planira debitovati što prije.

"Prošlog ljeta bio sam s ocem u FS Rumunije i razgovarao sam sa gospodinom Stoichitaom. Imao sam kontakt sa reprezentacijom Rumunije u U-16, ali me klub nije puštao.

U U16 i U17 sam igrao za Njemačku reprezentaciju, prije nego što sam se povrijedio. Sljedeći korak koji želim da uradim je da odigram svoju prvu utakmicu za Rumuniju.

Oglasi

Sastao sam se i sa selektorom u Minhenu. Ja sam centralni defanzivac, fizika mi mnogo pomaže u duelima. Imam 196 centimetara 91 kilogram. Za svoju građu rekao bih da sam prilično brz. Sviđa mi se Van Dijkov stil, a dopao mi se i Jerome Boateng.

U modernom fudbalu sve je važnije da defanzivci budu dobri sa loptom u nogama, da otvore igru ​​sa leđa. Kada pogledam, na primjer, Manchester City, kako mirno pomjeraju loptu iako imaju agresivan presing, shvatam da imam još mnogo toga da naučim.

Prvi korak je da igram što više minuta i da se vratim u ritam nakon povratka na teren. Uskoro želim napraviti iskorak", rekao je Canea, prenosi Iamsport.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CurgKs2oDjX/?img_index=1[/instagram]

Ostaje da se vidi koliko ovaj 19-godišnjak može zaista napraviti u seniorskoj karijeri. Kako god je starosna granica pomjerena za starije igrače u savremenom fudbalu, tako je i za mlađe, pa su mnogi s 19 godina već bili etablirani fudbaleri, dok Canea još uvijek nije napravio ni debi u seniorskom fudbalu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi