Igraču Aston Ville je prava sreća što mu škola u životu ne treba

Cash se obrukao

Igraču Aston Ville je prava sreća što mu škola u životu ne treba

Midhat Šljivak

Igrač Aston Ville Matty Cash ima veliku sreću što je uspješan fudbaler. 26-godišnjak je to pokazao u novogodišnjem kvizu gdje nije uspio nabrojati 13 država u Evropi.

Poljski fudbaler Matthew Cash nije se proslavio na kvizu kojeg je organizovao njegov klub. Poprilično se obrukao i nije mogao nabrojati 13 država Evrope.

Ovaj 26-godišnji reprezentativac Poljske došao je do brojke od devet država. Sjetio se Švedske, Poljske, Danske, Engleske, Španije, Škotske, Sjeverne Irske, Islanda i Republike Irske.

I tu je poprilično promašio jer su Engleska, Škotska i Sjeverna Irska dio Ujedinjenog Kraljevstva, ali s tim Cash definitivno nije upoznat.

Komentari na društvenim mrežama su očekivani. Cash je postao predmet ismijavanja jer je pokazao da nema previše općeg znanja.

Oglasi

"Matty Cash mora biti sretan što je dobar u fudbalu", jedan je u nizu komentara koje su fanovi napisali prema fudbaleru Aston Ville.

Cash je rođen u engleskom gradu Sloughu. Nastupa za reprezentaciju Poljske zbog majke koja je iz ove evropske države.

Karijeru je 26-godišnji desni bek započeo u Nottinhgam Forestu. Član Aston Ville postao je 2020. godine i jedan je od najboljih defanzivaca Premiershipa.

Sreća što je tako. Da nije uspio kao fudbaler pitanje je kako bi živio i da li bi imao luksuz kakvim je sad okružen.

Još bizarnije je činjenica da je s klubom i reprezentacijom posjetio brojne zemlje, no očigledno da nije imao pojma s kim i gdje se igraju utakmice.

Oglasi

Najnovije vijesti