Novac mu nije smetao: Fudbalska propalica izvrijeđala islamsku kulturu, pa obezvrijedio i Nijemce
Foto - Instagram

Nevjerovatno

Novac mu nije smetao: Fudbalska propalica izvrijeđala islamsku kulturu, pa obezvrijedio i Nijemce

Midhat Šljivak

James Rodriguez (32) odavno je zaboravljena fudbalska priča. Nekadašnja zvijezda trenutno igra fudbal u brazilskom Sao Paulu, a u bogatoj karijeri je imao čast da igra za brojne velikane. Otkriva kako mu je veoma loše bilo u Njemačkoj, a u intervjuu kojeg je dao uvrijedio je islamsku kulturu u Kataru.

James Rodriguez dao je veoma kontroverzan intervju u kojem je govorio o svojim bivšim klubovima. Kolumbijac je izvrijeđao islamsku kulturu u Kataru, a nije mu se posebno dopao ni život u Njemačkoj.

On je kratak period u sezoni 2020/2021 igrao za katarski Al-Rayyan. Pobjegao je nakon 16 utakmica i maksimalno je popljuvao islamsku kulturu.

"Život u kultura u Kataru su potpuno drugačiju. Prepao sam se kada su mi rekli da ne mogu da se tuširam go. Hranu jedu rukama i bez pribora, nisu mi dali viljušku ili kašiku i govorili su mi da tako svi moraju da jedu. Nisam to mogao da prihvatim. Način života je drugačiji od većine svijeta, ne znam što nisam mogao go pod tuš", riječi su koje je izgovorio James i poprilično je ovim komentarom uvrijedio brojne muslimane i njihovu kulturu.

Nije mu samo 'loše' bilo u Kataru. Boravak u Minhenu, gdje je bio na posudbi iz Real Madrida u Bayernu nešto je čega se ne želi u životu sjećati.

Oglasi

"Tamo je prehladno. Nijemci su isto tako hladni ljudi, iako sam u Bayernu bio fantastično prihvaćen", rekao je James i dodaje:

"Bilo je dana kada sam kretao na posao u 9 sati, upalio bih automobil, a temperatura je bila minus 28. Često sam se pitao šta ja radim tu? Minhen je grad koji može ponuditi kvalitetan život, ali ja se nisam osjećao ugodno", istakao je James Rodriguez.

Novac iz ovih zemalja mu nije smetao. Dobijao je milione, ali očigledno da on nije ni razmišljao o bilo čemu drugom osim da uzme pare.

James dobio više nego što je zaslužio u karijeri

James Rodriguez nekada je važio za istinsku zvijezdu. Došao je u Real Madrid 2014. godine za 70 miliona eura, no među Kraljevima nije pokazao previše.

Imao je dosta dobru prvu sezonu, nestao je dolaskom Zinedinea Zidanea, pokušao je karijeru spasiti u Bayernu, no nije napravio previše.

Ipak, osvojio je brojne trofeje. Imao je sreće da uzme dva trofeja Lige prvaka s Realom, kao i brojne druge trofeje sa španskim gigantom, te s Bayernom i Portom.

Sada je trenutno član brazilskog Sao Paula. Međutim, daleko je od vrhunskog nivoa i njegova karijera je u ozbiljnom padu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ovaj portal je nadmašio i žutu štampu...Šta je čovjek uvrijedio Islam što je rekao da mu nije jasno da se treba go tuširati??? I ja sam islamske vjeroispovijesti pa se tuširam go baš kao i ovaj glupi novinar.Da se hrana jede rukama???Šta je opet pogriješio jer escajgom jedemo i mi muslimani.....Dobronamjeran savjet od mene NE BRUKAJTE SE !!!!!
4 0
gojazni_shljivack
kakav si retard sljivack, najgluplje naslove pises i kopiras s reddita
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi