Usyk protiv Furyja

Div iz Novog Pazara sprema velikog šampiona za meč stoljeća

Midhat Šljivak

Sanel Hasanović (25) odradio je kamp s velikim šampionom Oleksanderom Usykom koji se priprema za meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije protiv Tysona Furyja. Div iz Novog Pazara odavno sarađuje s Usykom i sada je bio dio ekipe koja priprema Ukrajinca za meč života.

Bokser iz Novog Pazara Sanel Hasanović može se pohvaliti kako je često na sparinzima s najboljim bokserima svijeta. Ovaj 25-godišnji div visok 204 centimetra sada je pripremao Oleksandera Usyka za borbu s Tysonom Furyjem.

Ukrajinac će s Kraljem Cigana 17. februara u Saudijskoj Arabiji odraditi meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Hasanović je zbog visine idealan za sparing partnera s obzirom na to da je tek dva centimetra niži od Furyja.

Sanel je sjajnom Ukrajincu poželio sreću u velikoj borbi: "Nakon ozbiljnog sparinga, vjerujem da ćeš izaći kao pobjednik u borbi protiv Tysona Furyja", poručio je Hasanović.

Usyk i Hasanović su i ranije odrađivali pripreme i sparinge, te je ovaj Novopazarac očigledno rado viđen gost u dvorani velikog šampiona.

Također, 204 centimetara visoki div je sarađivao s hrvatskim bokserima Filipom Hrgovićem i Alenom Babićem i ostavio je izuzetan dojam na sve.

Nema dileme da će Hasanović i u narednim godinama imati saradnju s najvećim imenima iz svijeta boksa, a i on sam gradi karijeru koja je za sada veoma respektabilna.

Hasanović je u dosadašnjoj karijeri odradio ukupno devet borbi, ostvario je sedam pobjeda, ima jedan poraz i jedan neriješen meč.

Jedini poraz nanio mu je Lukas Fajk u aprilu prošle godine. Čeh ga je dobio većinskom odlukom sudaca (96-94, 96-94, 95-95).

Poraz ga nije pokolebao. Nastavio je vrijedno raditi, a u oktobru mjeseci prošle godine vratio se pobjedama i u šest rundi je pobijedio Alfonsa Damianija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.