Vatreni okršaj Furyja i Usyka: Kralj Cigana brbljao kao nikad prije, Usyk ga 'ugasio'

Borba 17. februara

Vatreni okršaj Furyja i Usyka: Kralj Cigana brbljao kao nikad prije, Usyk ga 'ugasio'

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Oleksandr Usyk suočili su se večeras u Londonu i potvrđen je njihov obračun za apsolutnog prvaka svijeta koji će se 17. februara održati u Saudijskoj Arabiji. Vatre je bilo posebno od strane Kralja Cigana.

Tyson Fury i Oleksander Usyk odradit će 17. februara meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije, a danas su se u Londonu pogledali oči u oči. Obračun u Rijadu nazvan je 'Vatrene ulice'.

Očekivano Tyson Fury je vrijeđao ukrajinskog boksera koji nije pristajao na igru Kralja Cigana.

"Kobasice. Ružni mali čovječe. Pobijedio si sve, ali nećeš mene kobasice. Boriš se s najvećim britanskim teškašem ikad. Ti ružni mali čovječe", poručio je Fury na samom početku

"Jesi li prestao s pričom?", kratko je rekao Usyk nakon čega je uslijedio još jedan nalet bijesa Kralja Cigana.

Oglasi

"Kad mi Bog prepusti Tysona Furyja u ring, odradit ću svoj posao", rekao je Usyk na što je Fury ponovo reagovao: "Bog mene nikad ne bi prepustio tebi", riječi su Furyja koji je potom nastavio o borbi.

"Kada zaspiš ružni čovječe vidjet ćeš me u snu jer ću ti razbiti lice. Suđeno mi je da postanem apsolutni prvak svijeta i da postanem najveći ikad. Razbit ću ovog malog čovjeka. Možda je dobar bokser, ali vidio sam mnoge kao što je on koji se bore protiv većih od sebe. Za mene je ovo lagana borba, ni blizu najvećeg izazova u karijeri. Znam je da priča ne donosi ništa jer je 17. februara bitno samo ono što se desi u meču", istakao je Fury.

Usyk nije želio da se svađa već je samo poručio da mu je nebitno šta Britanac priča.

"Meni je nebitno šta priča. On to uvijek radi. Mene to ne zanima previše kao ništa drugo što on priča", kratko je komentarisao Usyk.

Potom su se našli oči u oči. Došlo je do naguravanja glavama, a Fury je galamio kao i ranije uz poruku da će nokautirati Ukrajinca i nazvao ga je pi****m.

S druge strane Usyk je sve zaključio rečenicom: "Oni koji najviše pričaju uglavnom su najslabiji"...

Top Komentari

user1676717906
Ja mislim da bi ovog Furija dobijo na poene.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi